Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πολίτες και εργαζόμενοι ΕΥΔΑΠ σε συνάντηση με την Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Το κίνημα για το ΝΕΡΟ δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο του στην Ελλάδα γιατί η κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το Νερό σαν δημόσιο αγαθό που είναι της ανήκει και ότι η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! 
 

Πολύ περισσότερο, αν και πολλοί το λένε, ότι αν πωληθεί η ΕΥΔΑΠ θα πούμε το νερό, νεράκι, δεν έχουν κατανοήσει πως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πώληση σημαίνει και κατακόρυφη  αύξηση της τιμής του νερού πέραν των άλλων, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες που επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο.  
Αυτό όμως δεν σημαίνει  ότι δεν γίνονται προσπάθειες από συγκροτημένες ομάδες πολιτών όπως της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα η οποία μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει συγκεντρώσει πάνω από 16.000 υπογραφές συμπολιτών μας που αντιτίθενται στην πώληση του νερού.
Της προσπάθειας αυτής, δεν υπολείπονται οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι μέσω των Συλλόγων τους και των πολύτιμων γνώσεων και στοιχείων που διαθέτουν είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο κοινό σκοπό.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις συνεργασίας με εκπροσώπους των κομμάτων ( ΔΗΜΑΡΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ) και έχουν επισκεφθεί στη συνέχεια την ΕΥΔΑΠ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας και ο αρχηγός των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Καμμένος.

Τέλος, δημοσιεύσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ από (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  (1),) και μία επερώτηση από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις 5/11/2012 (22/16)
 με θέμα : ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.    
  
Κοινές δράσεις με την
Πρωτοβουλία Πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα
Διαμαρτυρία μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ που έγινε στις 25 Οκτωβρίου

Στη πλατεία Συντάγματος την 1η Νοέμβρη για συστράτευση στο κοινό αγώνα ώστε να παραμείνει το νερό αγαθό για όλη τη κοινωνία
.


Στη σημερινή συνεργασία με την Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ, για πρώτη φορά έγινε κοινή συνάντηση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και εκπροσώπων της  Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.
Ο Δημήτρης Καζάκης προγραμματίζεται να βρεθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ
την Πέμπτη στις 20 Δεκέμβρη μετά τις 12:30 στο αμφιθέατρο του Περισσού,
όπου θα αναφερθεί συνολικά για τον στρατηγικό ρόλο της ΕΥΔΑΠ ως κρίσιμης υποδομής για τη χώρα.
  Ο κ. Καζάκης μας ενημέρωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει εντατικοποίηση των αναφορών και ενεργειών για το θέμα του ΝΕΡΟΥ μέσα από εφημερίδες, Blogs,  τη ρ/φ συχνότητα του ART FM (90.6) από τις 13:00 μέχρι τις 14:30 καθημερινά καθώς και πολλά αφιερώματα για το νερό με συνεντεύξεις καλεσμένων από τον χώρο του νερού κλπ. 

Το κίνημα για το ΝΕΡΟ πρέπει να περιλαμβάνει αυτά τα δύο στοιχεία - εργαζόμενους και πολίτες σε κοινό αγώνα.
Το μέτωπο είναι κοινό και είμαστε σε συνεργασία με εργαζόμενους και κινήματα πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως (με τη γερμανική οργάνωση πολιτών "Wasser in Bürgerhand"  - "Το νερό στα χέρια των πολιτών")  και Νότιας Ευρώπης, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, όπου έχουν γίνει πολύ περισσότερα που οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Για τη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις  με τα υπόλοιπα κόμματα και με τους μεγάλους δήμους της Αττικής, τις οποίες σύντομα θα πληροφορηθείτε. 

Ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί είναι μακρύς αλλά ο χρόνος που έχουν προγραμματιστεί να συμβούν όσα φοβόμαστε, εργαζόμενοι και πολίτες, είναι το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.