Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Λόφος Παλλήνης (Πεδίο Άρεως). 2003. Νύχτες πολιτισμού και ποιότητας. 2017. Νύχτες αδιαφορίας και εγκατάλειψης απ' όλους.

Το Πεδίο του Άρεως στην Παλλήνη είναι μια πονεμένη ιστορία που συζητιέται από όλους και δεν αντιμετωπίζεται στην πράξη από κανέναν εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε συζητήσεις που έχω κάνει με πρώην Δημάρχους, νυν τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους ακούω αόριστες τοποθετήσεις χωρίς τεκμηρίωση και πειστικότητα.

Διάβασα και το παραθέτω ότι στις 21/9/2016 σε συνάντηση που είχε ο  επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Μερτύρης στoν χώρο που παραχωρήθηκε από  τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Λόφος Παλλήνης»,κατέγραψε όσα ακούστηκαν από τον σύλλογο και τους κατοίκους και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να πιέσει προκειμένου να δοθούν λύσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Πεδίον του Άρεως τονίζοντας ότι η παράταξη «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις» θα καταθέσει σύντομα μελέτες και λύσεις για την αξιοποίηση του χώρου.

Υπάρχει η δυνατότητα, δεδομένης και της οικονομικής δυσκολίας που μας ταλανίζει όλους, να μπει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου η σταδιακή αποκατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης κατασκευής που θα επιτρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αξιοποιηθεί  από τους Δημότες;
 Γιατί στην Καλλιτεχνούπολη η αντίστοιχη εγκατάσταση αξιοποιείται εδώ και χρόνια με μίσθωση του Δήμου σε ιδιώτη και αποτελεί πόλο έλξης για τους εκεί κατοίκους αλλά και πολλών γειτονικών περιοχών; (αναφέρομαι στην πρώην Αρετούσα και νυν The View).
Αν ερωτηθούν, κ. Δήμαρχε, οι κάτοικοι της περιοχής, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν ιδέες και πιθανόν κάποιοι να βάλουν και "πλάτη" για να αποκατασταθεί ο χώρος. Πως μπορούμε λοιπόν να συνδράμουμε  εθελοντικά για την αλλαγή αυτής της μίζερης εικόνας ;

Ποια είναι η σημερινή εικόνα του κτίσματος στο (Πεδίο του Άρεως)





Ποια είναι η σημερινή εικόνα  στην (Καλλιτεχνούπολη)






Έγραφα σε ανάρτηση του 2013


Λόφος Παλλήνης. 2003. Νύχτες πολιτισμού και ποιότητας. 2013. Νύχτες αδιαφορίας και εγκατάλειψης απ' όλους.

Οι Δημότες Παλλήνης δικαιούνται να απολαμβάνουν και άλλες νύχτες με Πανσέληνο στο Πεδίο Άρεως του Λόφου Παλλήνης.

Υπάρχουν πολλοί νέοι κάτοικοι της περιοχής που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του, πόσο μάλλον κάποιες πρωτοβουλίες σαν και αυτές που ανέσυρα από το προσωπικό μου αρχείο.

Δεν επιλέγω να σας δείξω εικόνες του σήμερα γιατί πολλοί θα στενοχωρηθούν.

Να ευχηθώ αυτή η μικρή υπενθύμιση να αποτελέσει μέρος μιας καινούργιας αρχής δραστηριοποίησης σε αυτό το ειδυλλιακό και μοναδικό τοπίο της περιοχής.