Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΌΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ A.E.I ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.


Κάποτε λοιπόν...

Στις 5 Ιουνίου 1997, έγινε η πρώτη μεγάλη συνάντηση των αποφοίτων, των σχολών
των Πανεπιστημίων της Ρουμανίας, στην μεγάλη πλειοψηφία της πόλης Cluj.

Στην συνάντηση αυτή αναδείχθηκε έντονη η επιθυμία της επανάληψης παρόμοιων συναντήσεων-εκδηλώσεων και τότε για πρώτη φορά έπεσε ο σπόρος της δυνατότητας οργάνωσης ενός συλλόγου των αποφοίτων της πόλης ή ακόμα ευρύτερα της Ρουμανίας.

Έτσι μετά από κάποιο καιρό από την εκδήλωση, άρχισαν οι πρώτες επαφές και συναντήσεις για την δρομολόγηση αυτής της επιθυμίας-δυνατότητας. Οι γενικές γραμμές ετέθησαν και είχαν ως συνέχεια την οργάνωση και πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησης εκδήλωσης, στις 21 Φεβρουαρίου 1998 . Εκεί πλέον ετέθη ανοικτά το θέμα του Συλλόγου. Ακολούθησε συνάντηση μετά από ένα μήνα στο Intercontinental όπου συζητήθηκε το καταστατικό, και σε σύντομο διάστημα μία επιτροπή πρωτοβουλίας ανέλαβε να διεκπεραιώσει όλα τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα για την υλοποίηση της ίδρυσης ενός Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων των Πανεπιστημίων της Ρουμανίας. Ολοκληρώθηκε η συγγραφή του καταστατικού και έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου 4127/1998 ενέκρινε και επίσημα την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Ρουμανίας με ημερομηνία δημοσίευσης 16/11/1998.

Για την υλοποίηση όλων αυτών , η επιτροπή πρωτοβουλίας κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό μελών με πλήρη στοιχεία.

Στις 14 Μαρτίου 1999, στο ξενοδοχείο PRESIDEΝΤ, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ.

Ο Σύλλογος έτρεξε αρκετά αλλά με φθίνουσα πορεία από το 1999 μέχρι και σήμερα που έχει απομείνει ένας μικρός πυρήνας.

Ξέρετε ότι μόνο οι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ μηχανικοί ξεπερνούν τα 3000 μέλη.

Εγώ ανήκω στον πρώτο πυρήνα και σαν γραμματέας για 4 χρόνια έχω κρατήσει αρκετές καλές αναμνήσεις απο τα ατέλειωτα ξενύχτια των Δ.Σ. αλλά και τις πρωτοβουλίες που καταφέραμε και πήραμε για μια σειρά ζητήματα.

Ανάλογα και με τον ελεύθερο χρόνο που μας απομένει απο τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις έχουμε ανεβάσει μια ομάδα στο facebook με το όνομα


όπου και θα βρείτε όσοι ενδιαφέρεστε περισσότερα νέα για εμάς και τις παρέες μας που μπορεί να ανήκετε και εσείς. Πολλοί απόφοιτοι δεν γνωρίζουν για τις πρφωτοβουλίες αυτές.

 Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία πολλών από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου στην εκδήλωση του Έναστρου. Οι καιροί απαιτούν ενεργοποίηση των Συλλογικοτήτων.

Εμείς δεν λέμε πολλά, ας μιλήσει η καρδιά μας. Ευχαριστίες για την θερμή ανταπόκριση όλων σας. 

Πολλά τα video από την εκδήλωση :

 

(Συνεχίζεται...)




 










Μήνυμα - κάλεσμα  αλληλεγγύης του Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Κουφάκου