Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Βουλή και οι βουλευτές θα αντιληφθούν το μήνυμα της κοινωνίας ;


 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ «ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»

Συνάδελφοι,
 
Ζούµε, αυτές τις µέρες, µια από τις µεγαλύτερες και πιο άγριες, στην ιστορία της χώρας, επιθέσεις, στον πόλεµο ενάντια στις δυνάµεις της εργασίας, από το «µαύρο µέτωπο» που αποτελούν η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού, η τρόικα εξωτερικού και οι Έλληνες και ξένοι οικονοµικοί και πολιτικοί σύµµαχοί τους.
Το πακέτο (3ο µνηµόνιο και προϋπολογισµός του 2013) της «σωτηρίας» του Ευρώ και των τραπεζών, είναι «πακέτο θανάτου» των µισθολογικών, ασφαλιστικών υγειονοµικών, προνοιακών, εκπαιδευτικών και κάθε είδους κι έννοιας κοινωνικών παροχών και δικαιωµάτων. Και λεηλασίας της δηµόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Δε µπορεί οι δυνάµεις της εργασίας και τις προόδου, οι εργαζόµενοι και οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγωνιστές, να επιτρέψουν, να περάσει το «πακέτο του θανάτου». 
 
Με κάθε τρόπο και κάθε κόστος θα το αποτρέψουµε
 
Το oφείλουµε σε όσους µε το αίµα τους συνέβαλλαν, ιστορικά, να κατακτηθούν όλα αυτά. Το οφείλουµε στη γενιά του µέλλοντος (στα παιδιά και τα εγγόνια µας) που εξωθούνται σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς και νέας µετανάστευσης. Tο οφείλουµε στη γενιά των αποµάχων (στους γονείς και στους παππούδες µας) που σπρώχνονται σε γερατειά ντροπής κι αναξιοπρεπή θάνατο. Το οφείλουµε στους εαυτούς µας. 
 
Είµαστε οι εργαζόµενοι αυτού του τόπου, οι παραγωγοί όλου του πλούτου (των προϊόντων, των υπηρεσιών, της οργάνωσης), στον οποίο, έχουν πέσει σαν τα κοράκια, να κλέψουν, στο όνοµα του δηµόσιου χρέους, διεθνείς και ντόπιες αγορές (έτσι αποκαλούν το ελληνικό και ξένο µεγάλο κεφάλαιο για να νοµίζουµε ότι µας λένε κάτι πολύ περίπλοκο για το «φτωχό» µυαλό µας). Το οφείλουµε στην ιστορία αλλά και το µέλλον αυτού του τόπου κι αυτού του λαού.
 
Δεν υπάρχουν άλλοι («ο κόσµος δεν κουνιέται», «δε γίνεται τίποτα», «τα µέτρα έχουν περάσει», κλπ). 
 
Όχι, τα µέτρα θα περάσουν, µόνο, αν εµείς στη ψυχή και το µυαλό µας αποδεχτούµε ότι έχουν περάσει. 
 
Εµείς, όλοι, όσοι είµαστε, τώρα, τιθέµεθα σε κατάσταση γενικού ξεσηκωµού διαρκείας, µέχρι να µην περάσει το πακέτο.
 
Καλούµε όλους τους συναδέλφους κι όλο το λαό, να µπει από αυτή τη στιγµή και µέχρι να νικήσουµε, σε παλλαϊκό ανυποχώρητο αγώνα. Έως ότου τρόικες εσωτερικού, εξωτερικού και οι κρυφοί και φανεροί σύµµαχοί τους, εξαφανιστούν, µαζί µε τα µνηµόνια τους, από το πολιτικό και οικονοµικό προσκήνιο της Ελλάδας.
 
  • Προτεραιότητα, ο λαός και οι ανάγκες του και οχι τα ευρώ, οι τράπεζες και οι ανάγκες του κεφαλαίου
  • Ακύρωση όλων των µνηµονίων και των εφαρµοστικών νόµων
  • Μονοµερής διαγραφή του χρέους
  • Αποδέσµευση από τους οργανισµούς και τους µηχανισµούς που αντιστρατεύονται τις ανάγκες  και τα συµφέροντά µας
ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΠΟΡΕΙΕΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 
Εκτελώντας µνηµόνια (αλλά και ανθρώπινες αξιοπρέπειες, και οικογενειακές επιβιώσεις) οι «πλαφοναρισµένοι» διοικούντες την ΕΥΔΑΠ, συνεχίζουν µε αδιαφάνεια και «περίτεχνη» πολυπλοκότητα, να παίζουν µε το ψωµί των οικογενειών µας. Η άρση όλων των περικοπών και η πλήρης διαφάνεια στο µισθολόγιο είναι τα ελάχιστα αναγκαία µέτρα για την οµαλοποίηση της κατάστασης.
Η ανακοίνωση του µέσου, ανά εργαζόµενο, µισθού, του 2009, και ο τρόπος υπολογισµού του, καθώς και η ανακοίνωση του αλγόριθµου των περικοπών, µας κάνει να αδηµονούµε. Είναι απαράδεκτο, και ίσως παράνοµο, να µη γνωρίζουµε τι πληρωνόµαστε, και απλά να προστίθενται χρέη και δόσεις στα εκκαθαριστικά µας. Και όλα αυτά πριν το 3ο µνηµόνιο, το «πακέτο του θανάτου» και την υπαγωγή µας στο ενιαίο µισθολόγιο - φτωχολόγιο.
Εδώ πρέπει να θυµηθούµε ότι η Συλλογική Σύµβαση που υπεγράφη από την ΟΜΕ το Μάιο υποτίθεται πως περιέσωσε, αν όχι τις αποδοχές, τουλάχιστον το θεσµό των συλλογικών συµβάσεων. Ας µας εξηγήσουν οι κύριοι της ΟΜΕ πως γίνεται αυτό όταν περικόπτονται οι αποδοχές µας κατά την απόλυτο βούληση του εργοδότη και µάλιστα κατά κλάδο, ειδικότητα, εργαζόµενο κλπ. Μήπως, µε τις πολλές νοµικές συµβουλές, υπέγραψαν το δικαίωµα του εργοδότη σε ατοµικές συµβάσεις, και δεν το κατάλαβαν;

ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΔΡΑΣΗ
 
Γιατί η Οµοσπονδία δεν οργανώνει τη Γενική Συνέλευση όλου του προσωπικού, όπως έχουν αποφασίσει οι Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων µελών της.
Απαιτούµε άµεσα:
  •  Γενική συνέλευση όλου του προσωπικού.
  • Έκτακτο συνέδριο της Οµοσπονδίας για λήψη αποφάσεων.
  • Επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Συντονισµό της δράσης όλων των εργαζοµένων των ΔΕΚΟ.
  • Κάλεσµα Πρωτοβουλιών κατοίκων (π.χ. Πρωτοβουλία για τη µη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα) σε συστράτευση µε τους εργαζόµενους.
Προτείναμε σε όλες τις συλλογικότητες της ΕΥΔΑΠ και την Οµοσπονδία να προχωρήσουµε σε κατάληψη του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ στην οδό Αθηνάς, στην Οµόνοια, το διήµερο 6 & 7 Νοεµβρίου, και µετατροπή του σε κέντρο αγώνα των ΕΥΔΑΠιτών, µε την ΟΜΕ σε διαρκή συνεδρίαση και τους συναδέλφους σε Διαρκή Ανοιχτή Συνέλευση, για ανάκληση των περικοπών, κι ενηµέρωση των πολιτών για στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
 
Η διαδικασία ραγδαίας φτωχοποίησης της κοινωνίας (εσωτερική υποτίµηση την ονοµάζουν οι χορτάτοι για να νοµίζουν οι πεινασµένοι ότι τους λένε κάτι σοφό) οδηγεί πολλούς συµπολίτες µας σε αδυναµία πληρωµής ακόµα και των λογαριασµών νερού (που θεωρούνται ακόµα από τις πιο φτηνές προσφερόµενες υπηρεσίες προς τους πολίτες) και των δοσιακών διευκολύνσεων που γίνονται.
Δε µπορεί να επιτρέψουµε να κόβεται το νερό σε σπίτια ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση πείνας, φτώχιας και έσχατης οικονοµικής αδυναµίας.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ:
 
  •  Να περάσει στον έλεγχο ιδιωτικών κεφαλαίων ο κύκλος του νερού και να τεθεί σε αµφισβήτηση η ποιότητα του πόσιµου νερού προς το κοινωνικό σύνολο
  • Να προχωρήσουν απολύσεις και η εξαθλίωση των εργαζόµενων
  • Η ΕΥΔΑΠ ανήκει στον ελληνικό λαό. 
  • Το νερό ανήκει στη φύση και τους ανθρώπους.
------------------------------------------------------
 
Πολυνομοσχέδιο
Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο νόμου

 Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016