Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μια 25η Μαρτίου, διαφορετική από πολλές άλλες στην Παλλήνη, με καπνό αλλά χωρίς μπαρούτι

Η φετινή παρέλαση για την εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, είχε 
  • την συνήθη  ζωντάνια της μαθητιώσας νεολαίας, 
  • το κόκκινο πανώ της "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ" το οποίο κακώς δημιούργησε σχετική ταραχή στα όργανα της τάξης αλλά και 
  • φουστανελλοφόρους Έλληνες που με τα καρυοφύλλια τους και τον τρόπο που "εισέβαλαν" στην πλατεία έκαναν πάλι τα "όργανα της τάξης¨να καρδιοχτυπήσουν" αναζητώντας υπόπτους ανάμεσα στο πλήθος, μετά την πρώτη τουφεκιά.
 Κάποια στιγμή όλα ξεκαθάρισαν, ύποπτοι δεν υπήρχαν και το θεατρικό δρώμενο ολοκλήρωσε την παρουσία του αναβιώνοντας με πολύ πετυχημένο τρόπο την έναρξη της επανάστασης του 21 στην Καλαμάτα. Δείτε το video εδώ.

Οι παρελάσεις ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένες στην συνείδηση του μεσοαστού έλληνα οικογενειάρχη ως ιερή κληρονομιά  από τον πατέρα και παππού του σε μια παράδοση  που έφθανε ως το 1821. Σπάνια απέκτησαν χρώμα συμβολισμού και απαρχή κοινωνικών δράσεων. 

Αντίθετα, η κοινωνία έχει δώσει μηνύματα συμμετέχοντας μαζικά σε κηδείες αγωνιστών και προσωπικοτήτων που διαπέρασαν τους πάντες με το έργο τους και δεν τρόμαξαν να παρευρεθούν ούτε μπροστά στον γερμανό κατακτητή ούτε στη χούντα κλπ. 

Έτσι και εδώ, ο κόσμος θα αφυπνιστεί τη στιγμή που ίσως κανείς δεν θα το έχει προγραμματίσει και άρα οικειοποιηθεί, αποκομίζοντας ανάλογο πολιτικό ή άλλο όφελος.
Ίδωμεν :