Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Για μία ακόμη φορά ο κόσμος της εργασίας πήρε τους δρόμους. Μαζική η συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους.

 Για μία ακόμη φορά ο κόσμος της εργασίας πήρε τους δρόμους.

 Ομαλό τέλος είχαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των μέτρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.




Δελτίο Τύπου
  Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεωv, της ανεργίας και της φορολογικής λεηλασίας η οποία συνεχίζεται και εντείνεται με τον νέο προϋπολογισμό. Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας:

« ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ & ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 90% Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ 100%
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100%
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100%
ΛΙΜΑΝΙΑ: 100%
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ : 90%
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 90%
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της ύφεσης και του χρέους.
Επισυνάπτεται το ψήφισμα της απεργίας Για να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ





 Εδώ με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΙΓΜΕ, Χάρη Σμυρνιώτη ο οποίος τονίζει :

Η εφαρμογή της εφεδρείας απειλεί στην ουσία με διάλυση τον δημόσιο τομέα υιοθετώντας τις μαζικές απολύσεις.
 Ειδικότερα για το ΙΓΜΕ, η εφεδρεία οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση του ερευνητικού έργου του Ινστιτούτου, αφού το εξειδικευμένο, τεχνικό προσωπικό βγαίνει όλο στην εφεδρεία. Ξεκάθαρος σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι τελικά ο περιορισμός του ΙΓΜΕ στον ρόλο της διακίνησης προγραμμάτων και η διευκόλυνση του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χώρας.





Η πορεία ήταν κουραστική και χρειάζεται λίγη ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων.