Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Γονέων στο 1ο Λύκειο Παλλήνης.

Οι σημερινές αρχαιρεσίες τα είχαν όλα. Αν τις  κρίνουμε αριθμητικά, είχαν  θετικό αποτέλεσμα, γιατί ο στόχος που είχε τεθεί από το Δ.Σ. ήταν να υπάρξει εκπροσώπηση στο δευτεροβάθμιο όργανο,  την Ένωση Γονέων Παλλήνης, προυπόθεση που υλοποιήθηκε με την παρουσία του 1/3 των γονέων. Εκτός αυτού όμως διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά και οι χτυπητές αδυναμίες του Συλλόγου.
  • Πολλοί γονείς δεν είχαν ενημερωθεί για τις εκλογές παρά τα 300 έντυπα που είχαμε στείλει εδώ και ένα μήνα και παρά τα τηλεφωνήματα υπενθύμισης που έγιναν την τελευταία εβδομάδα, τις αναρτήσεις στο blog και τα εκατοντάδες e-mail.  Σε αυτή τη περίπτωση είναι γεγονός πως πολλά παιδιά ξεχνάνε το ενημερωτικό έντυπο στην τσάντα τους και οι γονείς δεν το παραλαμβάνουν ποτέ. Ίσως οι καθηγητές που τους δίνουν τα έντυπα θα πρέπει να επιμένουν περισσότερο για την σημασία που έχει να επιδίδονται αυτά στους γονείς τους.
  • Κόπος, χρόνος και χρήματα για κάποιους ρομαντικούς που τρέχουν ακόμη, πρέπει να αμείβονται τουλάχιστον με την ανταπόκριση.
  • Απίστευτη βιασύνη για πολλούς γονείς που χατιρικά συμπλήρωναν όποιο όνομα τους φαινόταν πιο φιλικό γιατί ούτως ή άλλως κανένα δεν εγνώριζαν.
  •  Κάποιοι γονείς επιδεικτικά σνόμπαραν την εκλογική διαδικασία και μάλιστα μια κυρία ενώ της έδινα το ψηφοδέλτιο, προσπερνώντας με μου είπε πως θα ψηφίσει ο σύζυγός της γιατί η ίδια δεν ασχολείται. 
  • Αλήθεια τι περιμένουμε να δούμε από αυτούς που μπήκαν στην διαδικασία να σταυρωθούν αν οι σταυρώσαντες, τύποις είναι μέλη του Συλλόγου Γονέων.
  • Εδώ και τώρα πρέπει να ξαναδούμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.
  •  Το γονεικό κίνημα είναι μακράν των απαιτήσεων που θέλουν οι καιροί. Οι καθηγητές από μόνοι τους πιστεύετε ότι θα αντέξουν πολύ τον καταιγισμό που δέχονται από παντού ;

  • Χάρηκα τους λίγους αλλά ενημερωμένους γονείς οι οποίοι τακτοποίησαν το θέμα της συνδρομής προς τον Σύλλογο, ψήφισαν με γνώση και αυθόρμητα βρήκαν να μας πουν δύο καλές κουβέντες για την προσπάθειά μας να βγάλουμε την εκλογική διαδικασία δίπλα στην ανοιχτή εξώπορτα και το δυνατό βορειαδάκι που μας συντρόφευε μέχρι αργά το απόγευμα.
  Τα έχουμε θίξει πολλές φορές αυτά τα θέματα, δεν γίνεται  όμως να τα προσπερνάμε και δεν γίνεται να σωπαίνουμε.

Θα πρέπει όλοι  να είμαστε ενεργά δίπλα στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει αμέσως μετά τις γιορτές. Για τα παιδιά μας στην κρίσιμη εφηβική ηλικία που περνάνε πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα.