Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  - WEBTV - ECOGREENSTV

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου διεξήχθη στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ενόψει λοιπόν των προθέσεων της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό με αιχμή τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων προσκάλεσε Πρωτοβουλίες Πολιτών και εργαζομένους σε αυτές προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη ζωή μας και στα υδάτινα αποθέματα της χώρας, αλλά και για τρόπους αντίδρασης στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.
Καλεσμένοι στην εκδήλωση , που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «ανανεώνοντας τη γνωριμία με τα κινήματα», ήταν:
  • Η περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο Μεσόγειος SOS (www.medsos.gr)
  • Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Savegreekwater» (www.savegreekwater.org) που δημιουργήθηκε ως δίκτυο δράσης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
  • H Πρωτοβουλία Πολιτών «Κίνηση 136» (www.136.gr) από τη Θεσσαλονίκη, που προωθεί την ιδέα της εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες σε δημοκρατική και συνεταιριστική βάση, για να μην πέσει στα χέρια κερδοσκοπικών ομίλων.
  •  Εκπρόσωπος των εργαζομένων του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ (engineerseydap.blogspot.gr) που ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και για τις επόμενες δράσεις. (Η παρέμβαση για την ΕΥΔΑΠ είναι χρονικά μετά το 55' της συζήτησης που διήρκεσε 2 ώρες)


 Η συζήτηση  μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο και για όποιον δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει, το video έχει αναρτηθεί ΕΔΩ 

Σημαντικές και οι παρεμβάσεις από το κοινό που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα. Οι γιατροί, όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας το video, έκαναν καίριες τοποθετήσεις.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα πυκνώσουν και θα αγκαλιάσουν όλα τα κοινωνικά στρώματα.