Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Νόμος και ο μηχανισμός είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών πυροδοτούν νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία. Κατάσχέσεις σπιτιών για 5.000 €.

Για οφειλές άνω των 5000€  θα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του Ελληνικού λαού. Σιωπηλός μάρτυρας η ελληνική κοινωνία καθώς και οι 300 της Βουλής (οι εξαιρέσεις, που πάντα υπάρχουν, δεν φαίνονται στην κλίμακα του χάρτη !).  

Ο νόμος που ανοίγει διάπλατα την πόρτα της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών "under portas".

Έτοιμος και ο μηχανισμός του, το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση  περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε.

Τι γίνεται άραγε σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς παραδείσους της Ελάδας, τη Ρόδο για παράδειγμα ;
 
Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα στην τοπική και ευρύτερη οικονομία. Απόδειξη τούτου είναι η είδηση ότι η Εφορία της Ρόδου προχωράει σε πλειστηριασμό 278 ακινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες χρωστούν στο Δημόσιο.

Εύλογες είναι οι ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι αυτά συμβαίνουν, ενώ φέτος η σεζόν ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού!

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» που επικαλείται στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών η ΔΟΥ
Ρόδου το περασμένο οκτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος) εξέδωσε 278 προγράμματα πλειστηριασμών για ακίνητα.

Συνολικά σε όλη την χώρα στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 10.755 προγράμματα πλειστηριασμών και η Ρόδος είναι μεταξύ των πιο «παραγωγικών» περιοχών. Παράλληλα και στις αγωγές δίωξης η ΔΟΥ Ρόδου έχει προχωρήσει σε συνολικά 460, που και πάλι είναι από το υψηλότερο νούμερο σε όλη την χώρα.

Το ρεκόρ πάντως στις αγωγές δίωξης καταρρίπτει η Α’’ ΔΟΥ Αθηνών με συνολικά 579 αιτήσεις στο οκτάμηνο, ενώ 502 υποθέσεις παρέπεμψε στον εισαγγελέα και η Α’ Σερρών.