Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ,


ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΣΕ – ΣΕΠΠ)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ανοικτή συζήτηση – συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, στις 22-11-2012, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, συγκροτήθηκε από εθελοντές, κοινή Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, με στόχο την άμεση οργάνωση δράσεων και κινητοποιήσεων, προκειμένου να βοηθηθούν συμπολίτες μας που τελούν σε αδυναμία, να αναδειχθούν τα προβλήματα που εξαιτίας των μνημονίων βασανίζουν τους Περιστεριώτες, και να συγκροτηθεί κίνημα ενεργών πολιτών, το οποίο και θα προτείνει και θα απαιτήσει άμεσες πολιτικές λύσεις, ΤΩΡΑ.

Η Δεύτερη ανοικτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (Πλ. Δημοκρατίας) στις 5 μ.μ. και θα έχει ως αποκλειστικό στόχο τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων και κινήσεων.



Θα γίνει προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ «Πωλείται Ζωή», του Δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες. Θα προλογίσει ο ίδιος ο Δημοσιογράφος. Επίσης, για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση οργανισμών όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, ή σε όσα προκάλεσε η ιδιωτικοποίηση στην Γαλλία, την Γερμανία, τον Καναδά κ.λπ, θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους, εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της πρωτοβουλίας πολιτών για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα «SAVEGREEKWATER» (www.savegreekwater.org)

Οι ανακοινώσεις της ΣΕ-ΣΕΠΠ θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου (www.sedip.gr) και σε κάθε άλλο διαθέσιμο ιστότοπο ή blog του διαδικτύου, τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Καλούνται όλοι οι Περιστεριώτες και οι Φορείς του Περιστερίου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της ΣΕΠ, με παρουσία και προτάσεις ώστε παράλληλα, με σύνθεση όλων των δυνάμεων να επιτύχουμε την συνολική ενεργοποίηση της κοινωνίας ώστε να προτείνει και να επιβάλλει λύσεις στα άμεσα προβλήματά της.



Η Συντονιστική Επιτροπή – Οι Φορείς

(Θα σταλούν στις επόμενες ώρες προσκλήσεις σε όλους τους Φορείς και Συλλόγους.)
------------------------------
Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται; Πως θα ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη,  επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες; 
 
Το "Πωλείται Ζωή" εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Εκεί όπου οι υδάτινοι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού και να κατέχει ποσότητα νερού ίση με το Βέλγιο. Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία, και ένα «δικαίωμα νερού» μπορεί να κοστίζει όσο ένα σπίτι.
 

Ακόμα και στην έρημο της Ατακάμα, που θεωρείται η ξηρότερη περιοχή του πλανήτη, οι μεταλλευτικές εταιρείες - μεγαλο-ιδιοκτήτες του μακρύτερου ποταμού της Χιλής, Ρίο Λόα - αντλούν τεράστιες ποσότητες και χρησιμοποιούν το πολύτιμο νερό  για να ξεπλένουν μέταλλα, καταδικάζοντας χιλιάδες ιθαγενείς και χωριά αγροτών στην δίψα και τη φτώχεια.
 
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Εξάντα 
Και αυτό είναι το τρέιλερ
 
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Επιτόπια έρευνα: Γιώργος Αυγερόπουλος / Συντονισμός, Επιμέλεια Έρευνας: Άγγελος Αθανασόπουλος / Έρευνα & Οργάνωση θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης, Γεωργία Ανάγνου / Οργάνωση - Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Μοντάζ : Γιάννη Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Γραφικά: Σάκης Παλπάνας / Μία παραγωγή της SMALL PLANET για τη ΕΡΤ  © 2009 - 2010