Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Iceberg.
Αυτή η φωτογραφία έχει σταλεί από το διοικητή μιας πλατφόρμας πετρελαίου της Global Marine Drilling, που βρίσκεται στο St. Johns του Newfoundland. Αυτοί οι θαλασσινοί αναλαμβάνουν να αλλάξουν την κατεύθυνση των παγόβουνων, χρησιμοποιώντας ρυμουλκά, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με τις πλατφόρμες.

Στην παρούσα περίπτωση, η θάλασσα ήταν ήρεμη, το νερό κρυστάλλινο και ο ήλιος φώτιζε σχεδόν άμεσα το παγόβουνο, έτσι ώστε ένας δύτης να μπορέσει να πετύχει αυτήν την αξιοθαύμαστη φωτογραφία. Το βάρος αυτού του παγόβουνου υπολογίζεται ότι είναι 300 εκατομμύρια τόνους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ!


Άραγε θα μπορούσε να το κάνει κάποια Ελληνίδα μάνα;
Γιατί όσο βελτιώνεται το βιοτικό μας επίπεδο τόσο χάνουμε την ανθρωπιά μας! Η κυρία της φωτογραφίας θηλάζει το κατσικάκι, γιατί ξέρει ίσως ότι μόλις κοπεί το γάλα της η ζωή του παιδιού της θα εξαρτάται από το κατσικάκι!

Εκεί που πεθαίνουν σαν τις μύγες από την πείνα αυτή η γυναίκα δίνει στο κατσικάκι λίγη τροφή! Και μάλιστα μέσω της φυσικής οδού!
Η ηθική πρόοδος ενός έθνους φαίνεται στον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα (Μαχάτμα Γκάντι)...

(1947). Μια εικόνα που σου φέρνει δάκρυα: Ένας μαθητής που "τον έχει σηκώσει" η δασκάλα του, διαβάζει φωναχτά και ταυτόχρονα ζεσταίνει τα ξυπόλητα ποδαράκια του στην ξυλόσομπα της αίθουσας.
Ινδία, το βασίλειο των φτωχών. Η μία όψη του νομίσματος και η άλλη στην επόμενη φωτογραφία. Δύο παιδικές ηλικίες!