Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μετά το Περιστέρι και στη Παλλήνη ανοιχτή συζήτηση με θέμα "ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ". ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
      -----------------------------------------------

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ - ΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

   Σας προσκαλούμε στην ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Παλλήνη την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 18:30 (Πολιτιστικό Κέντρο – Οινοποιείο Πέτρου, Λ. Μαραθώνος 117, δίπλα από ΟΑΕΔ Παλλήνης) , μετά από πρωτοβουλία του ΑΝΕΣΠΑΑ, με στόχο την ανάδειξη προβλημάτων που εξαιτίας των μνημονίων βασανίζουν τους κατοίκους της περιοχής μας, στην προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και οι Συλλογικότητες, καταθέτοντας τις προτάσεις τους και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.

Σαν πρώτο θέμα, θα γίνει η προβολή του ντοκυμαντέρ της σειράς Εξάντας:
 «Πωλείται Ζωή» του Γιώργου Αυγερόπουλου, Small Planet – ΕΡΤ ©, διάρκειας 60 λεπτών» με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες.
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που θα προκαλέσει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση εταιρειών όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, ή σε όσα προκάλεσε η ιδιωτικοποίηση στην Γαλλία, την Γερμανία, τον Καναδά κ.λπ, θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της πρωτοβουλίας πολιτών για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα «SAVEGREEKWATER»  (www.savegreekwater.org)
      Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι Φορείς της Ανατολικής Αττικής να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εκδήλωση - αυζήτηση, με  προτάσεις, ώστε παράλληλα, με σύνθεση όλων των δυνάμεων να επιτύχουμε την συνολική ενεργοποίηση της κοινωνίας, επιδιώκοντας να προτείνουμε αλλά και να δώσουμε λύσεις στα άμεσα προβλήματά μας.
Μετά την εκδήλωση, το ψήφισμα που θα προκύψει, θα υπογραφεί από τους κατοίκους της περιοχής και θα επιδοθεί στα Δημοτικά Συμβούλια
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου