Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου - όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

H Oμοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να  προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα ενώσουν όλους τους εργαζόμενους μέσω των Συλλογικοτήτων τους ώστε να σταθούμε στο ύψος των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων.
Στον οικονομικό πόλεμο που βρισκόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτούνται τεράστιου μεγέθους πρωτοβουλίες και συνεργασίες εντός και εκτός ΕΥΔΑΠ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  •            Έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων.

  •      Ορισμός Επιτροπών σε συνεννόηση με τα Δ.Σ. των Συλλόγων για συντονισμό της δράσης και με τους εργαζόμενους των άλλων ΔΕΚΟ και ειδικά με τους συναδέλφους της ΕΥΑΘ.
 ----------------------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ  ΕΥΔΑΠ

e-mail: omeeydap@otenet.gr


Αθήνα,  Σεπτέμβριος  2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όλοι περιμένουμε με αγωνία να δούμε την αποτύπωση του νέου «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ» σεναρίου των περικοπών στον φάκελό μας. Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι όποιο και να ήταν το σενάριο που θα εφάρμοζε η Διοίκηση θα ήταν ΒΑΡΒΑΡΟ – ΒΑΝΑΥΣΟ και ΑΔΙΚΟ γιατί καταργεί δικαιώματα που με αγώνες κατακτήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα είχε το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για τους προσωπικούς – οικογενειακούς μας προγραμματισμούς και την ίδια μας τη ζωή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι «εγκέφαλοι» αυτοί που επεξεργάζονται κάθε φορά τα σενάρια, μπορούν να παίζουν με την ψυχολογία των εργαζομένων και να αλλάζουν το σενάριο όταν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα με τα έκτακτα, ή θέλουν να εξυπηρετήσουν κάποιους «κολλητούς» τους.

Μπορεί να πήραν εντολή από τη Διοίκηση για την εφαρμογή του περίφημου νόμου (4024) των περικοπών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ποιος πραγματικά «ΝΟΣΗΡΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» σκέφτηκε και πρότεινε την αναδρομική !!! παρακράτηση έκτακτων δεδουλευμένων στην καταμέτρηση για οκτώ μήνες;

Κύριοι της Διοίκησης. Την ανικανότητα των «νοσηρών εγκεφάλων» δεν μπορούν να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι όποιες αστοχίες του σεναρίου των περικοπών
 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Παρά τις βάρβαρες μειώσεις στο εισόδημά μας, τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, την φοροεπιδρομή, την ακρίβεια που βιώνουμε όλοι, από αυτά που ακούμε καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταλαβαίνουμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Οι απαιτήσεις των τροϊκανών για την έγκριση της επόμενη δόσης του δανείου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας. Απαιτούν:

-              την κατάργηση των ΣΣΕ και τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με νομοθετική ρύθμιση.

-              νέες περικοπές στις συντάξεις.

-              κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους.

-              αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης καθώς και του ελάχιστου αριθμού ενσήμων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση από 4500 σε 6000.

-              6ήμερη εργασία με διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.

-              μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.

-              επαναφορά του ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

-              απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-              εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ.

-              άμεσο ξεπούλημα όλων των «χρυσοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου».

Οι απαιτήσεις τους αυτές σε συνέχεια της προηγούμενης αποτυχημένης πολιτικής τους καταστρέφουν εντελώς την κοινωνική συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας και οδηγούν όλους τους πολίτες αυτής της χώρας στην απόγνωση και την εξαθλίωση.

Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, έχουμε να αντιτάξουμε την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή. Όλοι μαζί αντιδρούμε στην πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαιη ανατροπή που μας ετοιμάζουν με τη μαζική συμμετέχουμε στην

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου

όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε

Προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 9:30 π.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος