Σωστά το θέτει ο Πόντικας, ότι κινδυνεύουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τα ίδια τους τα βοθρολύματα.
Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και χωρίς αυτά τα έργα υποδομής δεν επιτρέπεται, όχι να αναφερόμαστε αλλά ούτε και να εννούμε καν την λέξη ανάπτυξη.
Ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρεται και σε συμπεράσματα, όσον αφορά στον χρόνο αποπεράτωσης των έργων των εσωτερικών δικτύων (σε δεκαετία) που δεν ευσταθούν με τις συνήθεις πρακτικές. Ήδη, έχουν εγκριθεί από το ΕΠΠΕΡ σημαντικά κονδύλια για την κατασκευή αυτών των δικτύων σε ΟΤΑ της Ανατολικής Αττικής και θα μπορούσαν να τελειώσουν ταυτόχρονα με την κατασκευή των βιολογικών, όχι σε 10 χρόνια, αλλά το πολύ σε 3 χρόνια.
Τώρα στην Ελλάδα ζούμε και από εκπόνηση σεναρίων είμαστε αρκετά πλούσιοι. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι υπάρχει καπνός και παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα ανά την επικράτεια, μια συνολική λύση είναι στο τελευταίο στάδιο της υιοθέτησής της και πολύ σύντομα θα τρέξει.
Διαβάστε την Απόφαση της ΕΥΔΑΠ της 16ης Ιανουαρίου 2012 για την αποχέτευση των περιοχών του Δήμου Παλλήνης (Γέρακας, Ανθούσα και Παλλήνης) καθώς και της περιοχής Φούρεζι του Δήμου Παιανίας, οι κάτοικοι των οποίων είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με νέα έργα αποχέτευσης και χρήση του Παρακηφήσιου Συλεκτήρα Ακαθάρτων προς το Κ.Ε.Λ. Ψυττάλειας της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και με προυπολογισμό νέων έργων εκτιμώμενο στα 29 εκ. €, ούτως ώστε στο προγραμματισμένο ΚΕΛ Σπάτων Ραφήνας θα συμπεριληφθούν οι περιοχές των Ο.Τ.Α. Σπάτων, Αρτέμιδας και Πικερμίου-Ραφήνας.