Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Έχεις MIS ; Αν "Ναι" πέρασες τις εξετάσεις χρηματοδότησης και ξεκινάς τα έργα αποχέτευσης.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας γύρω από την  Παλλήνη τσιμπιούνται γιατί ακόμη δεν έχουν πιστέψει ότι θα έχουν αποχέτευση στα επόμενα 3 χρόνια. 

Η προσπάθεια αφορούσε δύο μεγάλα έργα. Το πρώτο ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης.

Γιαυτό το έργο, εδώ και ένα χρόνο έγιναν συστηματικές προσπάθειες τόσο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης όσο και από τεχνοκράτες που μπήκαν στην μάχη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και με αθόρυβο και δημιουργικό τρόπο κατάφεραν πολύ σύντομα να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα για την συμπλήρωση του φακέλλου που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ.

Τα επίσημα στοιχεία και τις αποφάσεις θα τις βρείτε στη συνέχεια. Ο κωδικός χρηματοδότησης (MIS) για κάθε έργο, είναι και το αδιάψευστο πειστήριο για του λόγου το αληθές.

Ένταξη της Πράξης "ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη"
Το δεύτερο έργο αφορά στην εξασφάλιση αποδέκτη που οριστικοποιήθηκε με την ομόφωνη απόφαση της 16ης Ιανουαρίου από την ΕΥΔΑΠ. 

Ακόμη και τώρα όμως, μελετώντας τις προηγούμενες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΚΑ θα δει κανείς και θα καταλάβει τον αγώνα δρόμου που έγινε μέχρι προχθές για την εξασφάλιση βιώσιμου αποδέκτη για την περιοχή μας. Αν και η χρηματοδότηση των έργων έχει εγκριθεί, θα πρέπει στο κάθε υποέργο να τροποποιηθεί το όνομα του αποδέκτη που δεν είναι πλέον το υπό δημιουργία ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων αλλά η Ψυττάλεια σύμφωνα με την απόφαση της ΕΥΔΑΠ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από όλα τα προηγούμενα χρόνια και τους αγώνες στους οποίους έχουμε πρωτοστατήσει πότε ως ενεργοί πολίτες, πότε ως επιστήμονες, πότε εκπροσωπώντας μεγάλες Συλλογικότητες της περιοχής ή σε θεματικά Συνέδρια...  
 
Τέλος καλό, όλα καλά.