Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πλήθος Δημοτών ζήτησαν άπό το Δημ. Συμβούλιο Παλλήνης να ψηφιστεί ως παράνομος και καταχρηστικός ο νόμος πληρωμής του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ.

Πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης της Τρίτης 12 Νοεμβρίου για το  πρώτο θέμα  που είχε σχέση με την :

Λήψη απόφασης για Έκτακτη Εισφορά
Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων Δήμου Παλλήνης

Θέμα καυτό και εξαιρετικά επίκαιρο σε πανελλαδική κλίμακα.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.

Χαρακτηριστικά, αρκετοί Δήμοι παίρνουν αποφάσεις συμπαράστασης και παροχής νομικής κάλυψης στους Δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.

 Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Παλλήνης, με επιστολή του στις 10-11-2011 προς τους Δημότες, αναφερόταν στην παροχή νομικής προστασίας σε όσους αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι.
 Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15-11-2011 για συζήτηση και λήψη απόφασης.
Μετά από πεντάωρη συζήτηση και πολλές τοποθετήσεις από Δημοτικούς, Τοπικούς Συμβούλους και παρευρισκομένων Δημοτών και εκπροσώπων Συλλογικοτήτων, (δεν έχω το τελικό ψήφισμα) φαινόταν ότι το τελικό ψήφισμα δεν θα διέφερε πολύ από την επιστολή του Δημάρχου στις 10-11-2011.

Το αίτημα των περισσοτέρων Δημοτών ήταν ο Δήμος να σταθεί απέναντι  αυτού του άδικου νόμου ώστε να μη βρει εφαρμογή είτε από έχοντες είτε από μη έχοντες ως παράνομος και καταχρηστικός για τα δεδομένα της Ε.Ε. Αυτό δεν φαινόταν όμως ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. Διαβάστες την πλήρη απόφαση . 

Λήψη απόφασης για Έκτακτη Εισφορά Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων Δήμου Παλλήνης.

Από το πρακτικό της
15- 11- 2011 συνεδρίασης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 381/2011

ΠΕΡΙ: Λήψη απόφασης για Έκτακτη Εισφορά
Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων Δήμου Παλλήνης.
Σήμερα στις 15η του μηνός Νοεμβρίου, του έτους 2011, ημέρα Τρίτη, και ώρα 18:00 το Δημοτικό
Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του
Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 στο Γέρακα, ύστερα από
την με αριθμό πρωτ. 21/11-11-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου.
Παρόντος και του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου, διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο στη συνεδρίαση,
πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο μελών τριάντα τριών (33) παραβρέθηκαν
παρόντα τα τριάντα ένα (31) μέλη και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ:

ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΛΕΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-– ΜΕΡΤΖΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΜΠΑΚΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ –
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΛΕΒΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ - ΧΕΙΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ-
ΖΙΝΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ- ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΖΙΝΕΛΗ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ- ΒΙΤΣΙΟΣ AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ- ΣΜΥΡΛΙΑΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΛΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΜΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΑΒΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, & ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΜΑΖΙΤΣΟΣ ΦΩΤΙΟΣ-–ΖΕΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΜΑΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΠΟΝΤΕΣ : ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

(οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα)
Κληθείς παρίσταται και ο Δήμαρχος

Εισηγούμενος ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε: Τι γίνεται σε άλλους Δήμους :

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, όσον αφορά στο χαράτσι που επιβάλλεται στους πολίτες μέσω ΔΕΗ και τον κίνδυνο που επισείεται για διακοπή του ρεύματος. «Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα», λέει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Ιλίου έχει καλέσει τους δημότες που δεν έχουν ή δε θέλουν να πληρώσουν να πάνε στο δήμο προκειμένου να τους
συμπαρασταθεί νομικά.
Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καλεί τους «πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος» να προκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού και
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».


Σε ανάλογη κίνηση προχωρά και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού,

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προτίθεται να καταθέσει τη Δευτέρα ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.
 Για το «Δεν πληρώνω» το ΓΟΕΒ του δημάρχου Κιλελέρ,
«Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά από τα πρέποντα και μάλιστα με τη ΔΕΗ να απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει. Ως εκ τούτου, εμείς ως δήμος αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά για να μην αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά και να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα», δήλωσε ο δικηγόρος του δήμου Φ. Χατζηφώτης.

Όπως υποστήριξε, το λάθος είχε προκύψει πριν από μερικούς μήνες στον καθορισμό της τιμής της Δ' Ζώνης, όταν η ΔΕΗ υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δηλαδή, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε με συντελεστή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αντί για 6 ευρώ. «Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς συνέβη το λάθος, η ΔΕΗ παίρνει τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το θέμα είναι ότι η ΔΕΗ αναγνώρισε το λάθος εδώ και 2 μήνες και παρά την πρόθεσή της να το διορθώσει, δεν έχει γίνει κάτι ακόμα», υπογράμμισε ο Φ. Χατζηφώτης.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης προχώρησε σε ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους του δήμου, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος δε φέρει ευθύνη για το λάθος που προέκυψε με τον υπολογισμό του ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ και σημείωσε πως ήδη έχει προχωρήσει σε δράσεις, ώστε να επιλυθεί διοικητικά το πρόβλημα. Παράλληλα, είπε ότι θα κάνει και όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το λάθος και να μην πληρώσουν οι δημότες περισσότερα από όσα πραγματικά πρέπει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του δήμου ενημέρωσε τους δημότες ότι θα πρέπει να μεταβούν στο δημαρχείο με μία φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, όπου θα συμπληρώσουν ειδικό έντυπο αναστολής της πληρωμής του λογαριασμού έως ότου αποκατασταθεί το λάθος. Το όλο ζήτημα, όπως είπε, θα κριθεί τη Δευτέρα από το Πρωτοδικείο, όπου θα κατατεθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Το γεγονός πως υπάρχουν αγρότες στην περιοχή του που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλίας (ΓΟΕΒ), εξαιτίας μάλιστα και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που ζει η χώρα, καθώς και το ότι δεν υπάρχει κανένα ανταποδιτικό έργο από τον Οργανισμό οδήγησαν τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα να ζητήσει την άμεση απαλλαγή από την καταβολή τέλους αλλά και  τη διαγραφή των βεβαιωμένων -μέσω των ΔΟΥ- οφειλών στον Οργανισμό όλων των παραγωγών-αγροτών των τοπικών κοινοτήτων Γαλήνης, Κιλελέρ, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου.

Το συγκεκριμένο αίτημα κατέθεσε ως πρόταση και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλελέρ το βράδυ της Δευτέρας 31/10/2011, πρόταση η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη του.

Σύσκεψη και παράπονα αγροτών
Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής Κιλελέρ την περασμένη Πέμπτη στη πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες αγρότες, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι είναι άδικο να πληρώνουν το χαράτσι του 1,5 ευρώ/ στρέμμα προς το ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, χωρίς να έχουν δει εδώ και χρόνια ούτε ένα ανταποδοτικό έργο στην περιοχή τους.

«Πονηρή» τακτική ΓΟΕΒ Θεσσαλίας
Οι παραγωγοί στηλίτευσαν και την τακτική που έχει υιοθετήσει ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας με την αποστολή, μέσω των ΔΟΥ του νομού Λάρισας, ειδοποιητηρίων με τα οποία τους ζητεί να καλύψουν άμεσα τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό απειλώντας, μάλιστα, με στέρηση της φορολογικής ενημερότητας όσους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Ρίζος Κομήτσας, ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει τη συνέχιση ενός παραλογισμού που έχει σοβαρές συνέπειες στο εισόδημα των δοκιμαζόμενων, από την οικονομική κρίση και την ύφεση, αγροτών.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε ότι ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας δεν προσφέρει καμία ουσιαστική υπηρεσία στους αγρότες και δεν υπάρχει κανένα όφελος από την εισφορά που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες από το υστέρημα τους. «Στην υφιστάμενη συγκυρία είναι αδιανόητο να ζητείται από τους αγρότες μας η ενίσχυση του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, τη στιγμή που ο Οργανισμός είναι ανύπαρκτος και δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα στα τέλη που επιβάλλει», υπογράμμισε.

Υπέρ της κατάργησης τέλους ΓΟΕΒ ο γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέπτυξε όλες τις πτυχές του ζητήματος και στη συνάντηση που είχε το Σάββατο στο δημαρχείο της Νίκαιας με το γαμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λάρισας Βασίλη Έξαρχο, καθιστώντας τον κοινωνό των αντιδράσεων που υπάρχουν στους κόλπους των αγροτών για το τέλος υπέρ του ΓΟΕΒ. Ο Β. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι τάσσεται στο πλευρό των αγροτών και υπέρ της πρωτοβουλίας για την κατάργηση του τέλους προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων, Δημόσιας περιουσίας. Η ανεργία καλπάζει. Στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέσω της «εργασιακής εφεδρείας».

Μείωση μισθών και συντάξεων, ακόμα και για ανθρώπους που βρίσκονται ήδη κάτω από τα όρια της φτώχιας, δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, κυρίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται.

Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Εισοδήματα φορολογούνται δύο ή και τρεις φορές, επιβάλλονται «έκτακτες» - απροσδιόριστης όμως διάρκειας - εισφορές, υποτίθεται αλληλεγγύης, όχι βέβαια προς τους έχοντες ανάγκες, αλλά για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και το αμφίβολης νομιμότητας χρέος της χώρας.

Από τα πιο άδικα μέτρα είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας που καλούμαστε να πληρώσουμε με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Είναι το 6ο κατά σειρά μέτρο -με μόνιμο χαρακτήρα- που αφορά στην ιδιόκτητη περιουσία και από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι, αλλά ούτε μπορεί να γίνει διακανονισμός ή πληρωμή με δόσεις. Δίνει έτσι η χαριστική βολή στο εισόδημα εργαζόμενων και συνταξιούχων, αφαιρεί τα τελευταία αποθέματα των λαϊκών αποταμιεύσεων, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία στην αγορά, προκαλεί νέες χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ήδη σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, 300.000 νοικοκυριά δήλωσαν αδυναμία μέσα στο 2011 να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σοβαρότατο για την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας και αποτελεί θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειες όταν δεν θα έχουν φως, ρεύμα για να μαγειρέψουν και θέρμανση τώρα που μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες.

Παράλληλα, υπάρχουν και αμφιβολίες για το πόσο είναι σύννομο να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ΑΕ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους και αναμένονται αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την νομιμότητα του χαρατσιού, έπειτα από πολλές προσφυγές που έχουν πραγματοποιηθεί.
Οι παρακάτω υπογράφοντες καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης να συζητήσει σαν πρώτο θέμα και να λάβει απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή του. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοβουλίες άλλων Δήμων της Αττικής να παράσχει πολιτική και νομική κάλυψη, σε όσους συνδημότες μας αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι, καθώς και τεχνική υποστήριξη στην περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.


Ακολουθεί  πίνακας με 25 υπογραφές  συμπολιτών μας (τόσες υπογραφές ήταν απαραίτητες)

---------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 15/11/2011, μετά από αίτημα 25 συμπολιτών μας (τόσες υπογραφές ήταν απαραίτητες) που είχαν την υποστήριξη  και δεκάδων άλλων δημοτών, όπως φάνηκε από το πλήθος που ήταν παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να συζητήσει, έστω με καθυστέρηση, το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο κόσμος της Παλλήνης· το χαράτσι για τα ακίνητα που επέβαλε δια μέσου της ΔΕΗ η Κυβέρνηση.
Δυστυχώς, παρά τη γενική κατακραυγή, ο κ. Ζούτσος αρνήθηκε να συμπαραταχθεί με τους Δημότες του, αρνήθηκε να ακολουθήσει τους δεκάδες Δήμους από όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει αγώνα για τη μη εφαρμογή και κατάργηση αυτού του χαρατσιού.
Προτίμησε μια μεσοβέζικη, χωρίς πρακτικά αποτελέσματα, γενική αποδοκιμασία. Αρνήθηκε να απαντήσει θετικά στο καίριο ερώτημα·  πως θα βοηθήσει τους κατοίκους εκείνους που δεν θα πληρώσουν και θα τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.
Επέλεξε δηλαδή για άλλη μια φορά το ρόλο ενός υπάκουου διαχειριστή κρατικών εντολών και όχι εκείνον του εκλεγμένου Δημάρχου που με καθαρή πολιτική απόφαση στέκεται δίπλα στους δημότες του.
Οι πολίτες που έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκαν να μπεί σε ψηφοφορία πρόταση που κατέθεσε ο Θ.Γκοτσόπουλος και συμπληρώθηκε και από τον Α.Βίτσιο. Η πρόταση αυτή που απηχούσε τις θέσεις των συμπολιτών μας, τελικά ψηφίστηκε μόνο από τις δημοτικές παρατάξεις  «Δήμος ισχυρός, πόλη με όραμα» και «Ριζοσπαστική δράση για την Παλλήνη» και μειοψήφησε.
Η πρόταση έχει ως εξής:
Έχοντας υπόψη:
  1. Το γεγονός ότι οι δημότες της Παλλήνης, όπως και το σύνολο των ελλήνων πολιτών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια βίαιη και πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματός τους κάτω από το δυσβάσταχτο βάρος κοινωνικά άδικων μέτρων. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις των προνομιούχων.
  2. Το γεγονός ότι ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη όπως η έκτακτη εισφορά εισοδήματος, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
  3. Τη δεινή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, η οποία εντείνεται από τις επιπτώσεις στο Ασφαλιστικό, στην αποδόμηση του Κράτους, στην κοινωνική εξαθλίωση που οδηγούμαστε μέσα από την ανεργία, την ανασφάλεια, την καταρράκωση της αγοραστικής δύναμης των παραγωγικών τάξεων και την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κατακτήσεων ολόκληρων δεκαετιών.
  4. Ότι σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Γι’ αυτό:
  1. Το Δ.Σ. είναι αντίθετο στο νόμο που καθιερώνει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ
  2. Ζητάει την άμεση κατάργησή του.
  3. Απορρίπτει τη χρησιμοποίηση των κοινωφελών οργανισμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) για την επιβολή κρατικών φόρων που χαρατσώνουν την κοινωνία και απειλούν τους πολίτες με τη στέρηση βασικών αγαθών όπως το νερό και το ρεύμα.
  4. Αποφασίζει τη νομική υποστήριξη όσων επιλέγουν να μη πληρώσουν τον άδικο, ταξικό αυτό φόρο.
  5. Στέκεται αλληλέγγυο σε ομάδες πολιτών και φορέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του και διεκδικούν την ακύρωσή του ως άδικου και αντισυνταγματικού και δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην αποτροπή της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε σπίτι της Παλλήνης που θα αρνηθεί την καταβολή του χαρατσιού.
  6. Αποφασίζει την αποδέσμευση ποσού για να έχουμε άμεσα χρήματα για τη βοήθεια ευπαθών ομάδων συνδημοτών μας, πράγμα που προβλέπεται και από τον Κώδικα. 

Παλλήνη  16 Νοέμβρη 2011

 
---------------------------------


ΓΕΡΑΚΑΣ 09.11.2011
flyer (2)    Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να συνεχίζει να είναι ενδιαφέρουσα αλλά νομίζω ήρθε η ώρανα ασχοληθούμε λίγο και με "τα του οίκου μας". 

    Εδώ και καιρό  η Δ.Ε.Η. έχει ξεκινήσει να στέλνει το  "χαράτσι" για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού του Ηλεκτρικού Ρεύματος.Εάν δεν έχει φτάσει ήδη σε πολλούς συμπολίτες μας σίγουρα θα φτάσει άμεσα.Καλούντε λοιπόν οι συμπολίτες μας μετά τις έκτακτες εισφορές, το φόρο επιτηδεύματος, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ(και βέβαια το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις) να πληρώσουν και το νέο φορο-εισπρακτικό χαράτσι. 

    Οι περισσότεροι το ξέρουμε και αυτό που αναφέρω δεν είναι κάτι καινούργιο.Είναι οπως κατι το οποίο ίσως μπορεί να αντιμετωπιστεί ειδικότερα για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.Διότι εκτός από το κίνημα δεν πληρώνω(είναι μια τάση)υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.Υπάρχουν και αυτοί που "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" και δεν είναι λίγοι.Σε αυτές τις δύσκολες λοιπόν συνθήκες πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την προστασία αυτών των κοινωνικών ομαδων. 

    Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βγει μπροστά μακριά απο τις κομματικές και χρωματικές παθογένειες που έχουν φέρει σε τέλμα την πατρίδα μας.Τέτοιες πρωτοβουλίες  έχουν ξεκινήσει ήδη οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Ν.Ιωνίας, Περιστερίου,Ελληνικού, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Ιλίου και ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων, ενώ αναζητούν τρόπους για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα όσοι δεν έχουν να πληρώσουν. 

    Καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του ΣτΕ(Συμβουλίου της Επικρατείας) που θα κρίνει την συνταγματικότητα του φόρου αυτού στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγές που έχουν γίνει.
Καλώ λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Παλλήνης να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων Δήμων και μέσα απο αυτή την κίνηση να αναδείξη την κοινωνική πολιτική του Δήμου και να απλώσει μία ομπρέλα προστασίας στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες του Δήμου που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν και όχι που δεν πληρώνουν για άλλους λόγους. 

    Ευελπιστώ η πρόταση αυτή να υπάρχει σαν σκέψη και να εχει δρομολογηθεί ήδη.Εάν όχι καλώ τους Δημοτικούς Σύμβουλους  να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Είναι η στιμή που η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βγεί μπροστά και να ξεπεράσει την αγκυλωμένη κεντρική πολιτική σκηνή.
Λαμπρος Χ. Γκόγκας
Α'Επιλαχών
Τοπικός Σύμβουλος Γέρακα

---------------------------------

---------------------------------

---------------------------------


Έχοντας υπόψη:

1. Το γεγονός ότι οι δημότες της Παλλήνης, όπως και το σύνολο των ελλήνων πολιτών
βρίσκονται αντιμέτωποι με μια βίαιη και πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους κάτω από το δυσβάσταχτο βάρος κοινωνικά άδικων μέτρων. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις των προνομιούχων.

2. Το γεγονός ότι ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη όπως η έκτακτη εισφορά εισοδήματος, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.

3. Την δεινή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, η οποία εντείνεται από τις επιπτώσεις στο Ασφαλιστικό, στην αποδόμηση του Κράτους, στην Κοινωνική εξαθλίωση που οδηγούμαστε μέσα από την ανεργία, την ανασφάλεια, την καταρράκωση της αγοραστικής δύναμης των παραγωγικών τάξεων και την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κατακτήσεων ολόκληρων δεκαετιών.

4. Ότι σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

5. Την οικονομική αδυναμία, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες που αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους για αντικειμενικούς λόγους και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.
Προτείνεται στο δημοτικό συμβούλιο να ληφθεί απόφαση ως ακολούθως:

1. Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει την αντίθεσή του και καταδικάζει το μέτρο της
επιβολής έκτακτης εισφοράς ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

2. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ το εν λόγω μέτρο.

3. Το δημοτικό συμβούλιο διαφωνεί πλήρως με τη λογική της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ
μέσω λογαριασμών των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κλπ), διότι πιστεύουμε ότι τα αγαθά του
ρεύματος και του νερού είναι κοινωνικές παροχές που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συσχετίζονται και να εξαρτώνται από την καταβολή ή μη φόρων εισοδήματος ή περιουσίας προς το κράτος.

4. Να σταθούμε αρωγο ί σε όσους συμπολίτες μας (ιδίως άπορους και άνεργους) αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους για αντικειμενικούς λόγους και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.

5. Οι συμπολίτες μας που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων να λάβουν δωρεάν νομική υποστήριξη (νομικές συμβουλές και διαδικασίες, αποστολή εξωδίκων κλπ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Β΄ Στη συνέχεια αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η υπ΄ αριθμ. 36365/11-11-2011 επιστολή υπογεγραμμένη από είκοσι πέντε (25) δημότες και κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, με την οποία ζητούν το δημοτικό συμβούλιο να παράσχει πολιτική και νομική κάλυψη σε όσους συνδημότες αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι καθώς και παροχή τεχνικής υποστήριξης στην περίπτωση που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση που φαίνεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία επί 28 παρόντων συμβούλων
έλαβαν:

Η εισήγηση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ 17 ψήφους υπέρ και 11 ψήφους κατά.
Η αίτηση των κατοίκων έλαβε 9 ψήφους υπέρ και 19 ψήφους κατά.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι κατά πλειοψηφία

1. Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει την αντίθεσή του και καταδικάζει το μέτρο της επιβολής έκτακτης εισφοράς ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

2. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ το εν λόγω μέτρο.

3. Το δημοτικό συμβούλιο διαφωνεί πλήρως με τη λογική της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ μέσω λογαριασμών των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κλπ), διότι πιστεύουμε ότι τα αγαθά του ρεύματος και του νερού είναι κοινωνικές παροχές που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συσχετίζονται και να εξαρτώνται από την καταβολή ή μη φόρων εισοδήματος ή περιουσίας προς το κράτος.

4. Να σταθούμε αρωγο ί σε όσους συμπολίτες μας (ιδίως άπορους και άνεργους) αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους για αντικειμενικούς λόγους και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.

5. Οι συμπολίτες μας που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων να λάβουν δωρεάν νομική υποστήριξη (νομικές συμβουλές και διαδικασίες, αποστολή εξωδίκων κλπ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Διαφώνησαν οι : ΒΙΤΣΙΟΣ AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ- ΣΜΥΡΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΛΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΜΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΓΑΒΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 381/2011.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Τα μέλη
Μπουντουβάς Αναστάσιος Έπονται 30 υπογραφές

Ακριβές απόσπασμα

Ο Πρόεδρος

Μπουντουβάς Αναστάσιος


Bookmark and Share

Το ψήφισμα του ΔΣ Ιλίου
Το Δ.Σ. Ιλίου στην συνεδρίαση του την Πέμπτη 03-11-2011, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ:
O Δήμος Ιλίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, καλούμενοι να καταβάλλουν ποσά δυσβάστακτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων της πόλης, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει (μηδενική αύξηση δημοτικών τελών, βοήθεια απόρων, συσσίτια κλπ), στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής "ομπρέλας προστασίας'', με σκοπό τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες
Για το σκοπό αυτό οι πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος μπορούν να προσκομίσουν στην νομική υπηρεσία του Δήμου: α) φωτοτυπία του λογαριασμού και β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
Παράλληλα ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η επιστολή Φιλίππου για τη μη πληρωμή του έκτακτου «χαρατσιού»

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αυτήν την επιστολή απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, για να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δήμων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την άρνηση πληρωμής του τέλους ακινήτων, το οποίο καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο Δήμος Σαρωνικού καταγγέλλει τη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, την πολιτική του Μνημονίου και στηρίζει - συμμετέχει σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οποιουδήποτε άλλου «χαρατσιού».
Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών που αντιδρούν και αντιστέκονται στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως τους ανέργους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά.
Ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν στο κράτος μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος, ειδικό τέλος ακινήτων κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να αντισταθείτε σε αυτήν την εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, αρνούμενοι να καταβάλλετε το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ο Δήμος Σαρωνικού θα σταθεί δίπλα σας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πληρωμή προς το κράτος του εν λόγω «χαρατσιού».

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Οι οδηγίες για τη μη πληρωμή του χαρατσιού

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
  1. Με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, πηγαίνουμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (προϋπόθεση η τράπεζα να είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ).
  2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: α). Άλλες Συναλλαγές
β). Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ). ΔΕΗ

  1. Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
  2. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό της ΔΕΗ, εκείνο που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων (αναγράφεται πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
  3. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
  4. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας, ερχόμαστε στο Δημαρχείο, όπου υπογράφουμε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο η άλλο εντεταλμένο από εκείνον πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό μας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους μας των πραγματικών οφειλών μας προς αυτήν.
Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων.
Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Δήμο Σαρωνικού στα τηλέφωνα: Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων 2299320300 (Μαριάνθη Μπιτχαβά, Μαρία Δρίτσα) και Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου 2291041220 εσωτ. 113 (Μαριάννα Ματζουράτου).

Ακολουθούν οι Ανακοινώσεις και επιστολές που μοιράστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης.
---------------------------------
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ

ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

και τέλη όπως η έκτακτη εισφορά εισοδήματος, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των
περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο,
αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.

βρίσκονται αντιμέτωποι με μια βίαιη και πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους κάτω
από το δυσβάσταχτο βάρος κοινωνικά άδικων μέτρων. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι,
εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής
κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις των προνομιούχων.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α