Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Από την "μη βούληση του λαού" στις 23-4-2010" στο Καστελλόριζο, στην βούληση του λαού την 1-11-2011.

Με εντυπωσιακούς αρνητικούς στην πλειονότητά τους τίτλους, παρουσιάζει ο γαλλικός Τύπος την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και τον αντίκτυπό της στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, ο διευθυντής της "Liberation" Νικολά Ντεμοράν, που υπογράφει το σχόλιο της εφημερίδας, με τον τίτλο "Ιλιγγιώδες", καταλήγει να ευχαριστεί τους Έλληνες.

"Είναι με τον χειρότερο τρόπο, στις χειρότερες συνθήκες
, με τις χειρότερες συνέπειες για όλους εμάς, που ο Παπανδρέου θέτει το μόνο αληθινό ερώτημα. Ταμπού και καταπιεσμένο έως τα τώρα, αδύνατο να αρθρωθεί, τόσο που είναι ιλιγγιώδες και τρομακτικό για αυτούς που μας κυβερνούν.

Αυτό το απλό ερώτημα είναι:

 Τι σκέπτονται οι λαοί για τα βάναυσα μέτρα λιτότητας που θα τους επιβληθούν. Ευχαριστούμε τους Ελληνες, στην πρώτη γραμμή της απελπισίας, που θέτουν το ερώτημα και που θα είναι οι πρώτοι που θα απαντήσουν".

Στη συνέχεια, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι "η οικονομική κρίση υπογράφει πάντα την πρώτη πράξη της αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας".

--------------------------------

Τότε όμως, εκεί στο ιστορικό Καστελλόριζο, πού ήταν ο κυρίαρχος λαός και ποιός τον ερώτησε αν συναινεί με όλη αυτή τη χιονοστιβάδα που ερχόταν ;

Και τότε υπήρχε γραμμένο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ η δυνατότητα προσφυγής σε δημοψηφίσματα, γιατί δεν το επικαλέστηκε κανείς από την Κυβέρνηση ;

Τώρα είναι αργά για πολλούς αλλά ποτέ για τον λαό που θα δώσει την λύση παρά τα όσα λέγονται και παίζονται στην πλάτη του.