Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η χαλαρή ψήφος και η διπλής σημασίας εκλογική αναμέτρηση της 14ης Νοεμβρίου για την Παλλήνη

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τα αποτελέσματα που έδωσαν, μετέφεραν το μήνυμα πως  κανείς από τους υποψήφιους δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και εφησυχασμένος όσον αφορά στην επαναληψιμότητα της εκλογής του.

Στον δικό μας Δήμο Παλλήνης πολλοί έβλεπαν την ανατροπή και έλεγαν μάλιστα πως ο θεαματικός  τρόπος με τον οποίο επικράτησε στις προηγούμενες εκλογές ο νυν Δήμαρχος, αποτέλεσε εντολή από το εκλογικό σώμα για να  παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο που περίμεναν όλοι  εναγωνίως και αντ' αυτού πολύ λίγα και δευτερεύουσας σημασίας έγιναν.

θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να αποκομίσει μεγαλύτερη βοήθεια σαν κυβερνητικός Δήμαρχος αλλά και ότι ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι θα μπορούσαν να ασκήσουν περισσότερη πίεση στην επίλυση των μεγάλων χρόνιων θεμάτων της περιοχής.

 Πάει όμως και η κυβερνητική 5ετία της Ν.Δ. και ήρθε η ώρα του απολογισμού. Οι πολίτες έκριναν τον απολογισμό του Δημάρχου, βαθμολογώντας τον συνολικά με 33%. Δεν πιέστηκαν ούτε και εξαναγκάστηκαν, επέδειξαν απλά ωριμότητα και αποτελεσματικότητα όταν έκαναν τον λογαριασμό. Έκριναν χωρίς θυμό και παρεκτροπές. Οι ίδιοι που πριν 4 χρόνια του έδωσαν την αυτοδυναμία με συγκεκριμένη εντολή για προώθηση των έργων υποδομής, αυτοί και του την αφαίρεσαν από τον 1ο γύρο στις 7 Νοεμβρίου.   

Ερχόμαστε τώρα στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 14 Νοεμβρίου. Η χαλαρή ψήφος ξαναδίνει το πλεονέκτημα στους ηττημένους του πρώτου γύρου τόσο απλά όσο και η απλή αριθμητική.

 Πότε μπορεί να συμβεί αυτό ;

 Μα στην αδιαφορία που μπορεί να επιδείξουμε και να μην παρουσιαστούμε στην κάλπη.

Στην απλουστευμένη λογική ότι δεν πειράζει που δεν θα πάω εγώ να ψηφίσω αλλά θα πάει ο ξάδερφός μου, το ίδιο κάνει.

Στην εσφαλμένη εντύπωση πως όπως σκέπτομαι εγώ έτσι σκέφτεται και ο συμπολίτης μου που ψήφισε διαφορετικά από εμένα.

Την Κυριακή θα πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Έχουμε διπλές εκλογές. Περιφερειάρχη από τη μια πλευρά και Δήμαρχο Παλλήνης από την άλλη.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ στα μέσα του 2011 περνάνε στην διαχείριση της Περιφέρειας, η οποία σε συνεργασία με τους Δήμους θα εκτελέσει όλα τα μεγάλα έργα.

Η  τύχη του έργου της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ εξαρτάται 100% από την σωστή και ταχύτατη διαχείριση αυτών των κονδυλίων.

Να δεχθούμε ότι θα ψηφίσουμε χαλαρά και όχι παθιασμένα, αλλά να πάμε όλοι για αυτά που διεκδικούμε και είμαστε τόσο κοντά στο να τα πετύχουμε.

Ξαναψηφίζω,

ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟ στην ΠΑΛΛΗΝΗ και 

ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ