Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Σγουρός παρουσίασε το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ, Με έργο πάμε μπροστά» στο πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα.

Σημαντικά μηνύματα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γέρακα, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Συνδυασμου «ΑΤΤΙΚΗ, Με έργο πάμε μπροστά» για την περιφέρεια Αττικής του κ. Γιάννη Σγουρού.


 Η Περιφέρεια καλείται λοιπόν να διαχειριστεί εκτός των άλλων και όλα τα κονδύλια από τα αναπτυξιακά κοινοτικά προγράμματα όπως το  ΕΣΠΑ κλπ. Ένα από τα κονδύλια αυτά αφορά και στην κατασκευή του έργου του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής Βορείων Μεσογείων, έργο το οποίο οι κάτοικοι των Μεσογείων το διεκδικούν πολλά χρόνια και είναι μισό βήμα πριν την τελική υλοποίησή του.

Θα προσθέσω στα προηγούμενα πως σε αυτά τα έργα δεν έχουμε την πολυτέλεια να αλλάζουμε τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους σύμφωνα με τις εκλογικές διαδικασίες του τόπου.
Αν στο τέλος του 2013 δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τις  λίγες πράγματι γραφειοκρατικές εμπλοκές, ώστε να προλάβουμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια που είναι δεσμευμένα για την υλοποίησή τους (π.χ. βιολογικός Βορείων Μεσογείων) θα μεταπηδήσουν στις βόρειες γειτονικές χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ.
Γιαυτό το σενάριο έκανε λόγο και ο κ. Σγουρός στην ομιλία του.

Συμπληρωματικά με τα προηγούμενα και γνωρίζοντας τους ρυθμούς υλοποίησης από παρόμοια έργα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες, να  γίνει η στελέχωση των θέσεων ευθύνης και να ξανατρέξουμε τα προγράμματα αυτά, θα έχουμε φθάσει στα μέσα του 2011. 

Αναφερόμενος στο τεχνοκρατικό και μόνο μέρος που με αφορά, θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, αφυπνίζοντας όσους είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ΤΩΡΑ, ώστε το ΥΠΕΚΑ κυρίως, να ολοκληρώσει τις εκκρεμούσες διαδικασίες για το έργο του βιολογικού και ο νέος περιφερειάρχης όταν έρθει η ώρα της ανάληψης των καθηκόντων του, να τρέξει για τις χρηματοδοτήσεις και τις δημοπρατήσεις του έργου.








 

Ο χαιρετισμός από τον βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Π. Ασπραδάκη.

Το video από τον χαιρετισμό του βουλευτή της περιφέρειας Αττικής Ντίνου Βρεττού
Ομιλία της Χρυσάνθης Κισκήρα, υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη για την Αττική.
Το video από την ομιλία της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρ. Κισκήρα
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ, Με έργο πάμε μπροστά» Γιάννης Σγουρός.


Το video από την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.