Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στις εκλογές του ΤΕΕ οι μικροί σήκωσαν κεφάλι. Ο κόσμος του ΤΕΕ απαίτησε και πέτυχε πολυφωνία.

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. στις εκλογές του ΤΕΕ της 24ης Νοεμβρίου 2013 συγκέντρωσε την προτίμηση των Μηχανικών στο 4,17% επί του συνόλου των ψηφισάντων (βλέπε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ ).

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους, σε δύσκολες συνθήκες, την υποστήριξαν, έτσι ώστε να διατηρήσει το επίπεδο της εκπροσώπησης των Μηχανικών που είχε το 2010 (4,4%).

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, η ΔΗ.ΠΑ.Μ. εκλέγει 7 έδρες στην Κεντρική Αντιπροσωπεία: τρείς από την πρώτη κατανομή και τις υπόλοιπες τέσσερις από την δεύτερη κατανομή, με βάση τον τετραγωνικό πίνακα - από την μεγαλύτερη προς την μικρότερη περιφέρεια και ανάλογα με τα ποσοστά των παρατάξεων. (Σημειώνουμε τα υψηλότερα αποτελέσματα της ΔΗ.ΠΑ.Μ.: Νομός Αττικής 5,18%, Περιφερειακό τμήμα Δυτικής Ελλάδας 7,17%, Περιφερειακό τμήμα Ηπείρου 6,41%, Περιφερειακό τμήμα Νομού Δωδεκανήσου 18,72%, Περιφερειακό τμήμα Νομού Ευβοίας 9,49%)

Η ΔΗ.ΠΑ.Μ. εκλέγει επίσης, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, έναν εκπρόσωπο στη Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας ΜΜΜ, έναν εκπρόσωπο στην Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας των ΝΜ, καθώς και έναν εκπρόσωπο στο Πειθαρχικό Αττικής.

Τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε των αγώνα για την αναβάθμιση του ΤΕΕ, για την Παιδεία, και το επάγγελμα του Μηχανικού, με βάση τις προγραμματικές μας δηλώσεις.

Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην χάραξη μιας ακηδεμόνευτης στρατηγικής με διαφάνεια και έντιμο διάλογο για ένα ισχυρό και συλλογικό ΤΕΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΗ.ΠΑ.Μ. θα συνέλθει σύντομα να εκτιμήσει τη θέση της σχετικά.

Εύχομαι σε όλους τους συνάδελφους που έχουν εκλεγεί, και βέβαια σε αυτούς της ΔΗ.ΠΑ.Μ., καλή θητεία και δημιουργικό έργο.

Η επικεφαλής της παράταξης


Τώνια Μοροπούλου