Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο φραγμάτων και ταμιευτήρων. Σχεδιασμός - Διαχείριση - Περιβάλλον. 7 & 8 Νοεμβρίου - Αίγλη Ζαππείου

Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο συνέδριο στη Λάρισα το 2008,  η Ελληνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων (ΕΕΜΦ )  διοργανώνει  το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φραγμάτων και Ταμιευτήρων στις 7 & 8  Νοεμβρίου του 2013.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ
 

http://www.waterstorage2013.com/el
 Στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου. Η απαίτηση για ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ. Στις αυξανόμενες ανάγκες για ύδρευση, άρδευση, ενέργεια και αντιπλημμυρική προστασία προστίθεται ολοένα και πιο επιτακτικά η ανάγκη για προστασία και επανατροφοδότηση των υπόγειων υδροφορέων και η αναβάθμιση και προστασία των ποτάμιων και λιμναίων οικοσυστημάτων.


Ο ρόλος των φραγμάτων και ταμιευτήρων είναι κομβικός για την αντιμετώπιση των ανωτέρω. Η χώρα μας, αν και καθυ­στέρησε σημαντικά στην εκμετάλλευση του υδάτινου δυνα­μικού, έχει κατασκευάσει τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλο αριθμό φραγμάτων, και ταμιευτήρων, ενώ ένας μεγάλος αριθμός νέων έργων είναι τώρα σε φάση μελέτης ή υλοποί­ησης.


Τα φράγματα και οι ταμιευτήρες είναι πολύπλοκα έργα με πολλές συνιστώσες που δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις κατά το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία τους. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, η χρήση νέων τεχνολογιών, η μακροχρό­νια συμπεριφορά και ασφάλεια, η ευθύνη του κυρίου του έργου ή του διαχειριστή για την ασφαλή λειτουργία των έρ­γων, είναι θέματα στο οποία θα επικεντρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου.


Το συνέδριο στοχεύει στην παρουσίαση, ανάδειξη και συζή­τηση των ανωτέρω ζητημάτων και απευθύνεται σε όλους όσοι με την μελέτη, κατασκευή και διαχείριση έργων φραγ­μάτων και ταμιευτήρων.