Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ποτέ δεν ήταν προαπαιτούμενο από την ΤΡΟΙΚΑ η πώληση "κρίσιμων δικτυακών υποδομών". ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ;

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V_2_ΕΛΛ

Μνημόνιο Συνεννόησης
στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής
9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

2 ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
2.1 Διαχείριση κεφαλαίων και αποκρατικοποιήσεις
Η Κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με σκοπό την είσπραξη 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ μεσοπρόθεσμα.

Οι συνολικές εισπράξεις από αποκρατικοποιήσεις από τον Ιούνιο του 2011 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4.500 εκατομμύρια Ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, 7.500 εκατομμύρια Ευρώ μέχρι το τέλος του 2013, 12.200 εκατομμύρια Ευρώ μέχρι το τέλος του 2014 και 15.000 εκατομμύρια Ευρώ μέχρι το 2015.

Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να προσφέρει προς πώληση τα εναπομείναντα μερίδιά της στις κρατικές επιχειρήσεις, εάν παραστεί ανάγκη, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αποκρατικοποιήσεων. Ο έλεγχος του δημοσίου θα πρέπει να περιορισθεί μόνον σε περιπτώσεις κρισίμων δικτυακών υποδομών.


 Για την εξασφάλιση της επίτευξης των σκοπών του σχεδίου, η Κυβέρνηση θα μεταβιβάζει επί συνεχούς βάσεως περιουσιακά στοιχεία στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου [ΤΑΙΠ-]. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠ- όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αναμένονται να αποκρατικοποιηθούν το 2012 και το 2013 κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΔ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ από την πρώτη στιγμή έδωσαν και δίνουν τα φώτα της γνώσης τους στην κοινωνία με συνεχή και συνεπή ενημέρωση για τις αλεπάλληλες αλλαγές που με μορφή χιονοστιβάδας κατέκλυσαν όλους τους χώρους.

Στον επόμενο σύνδεσμο υπάρχει η ανάλυση από ειδικό έντυπο που εκδόθηκε από τον Σύλλογο Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. λίγες μέρες αργότερα και περιλαμβάνει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ο ενημερωμένος πολίτης για το νερό, το οποίο όχι μόνο του ανήκει αλλά έχει υποχρέωση να το διαφυλάξει ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό καθώς και να το μεταβιβάσει έτσι στις επόμενες γενιές.

Παρουσίαση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. : Δημόσια και κοινωνική εταιρεία

 Ποιός λοιπόν φέρει την ευθύνη της επιχειρούμενης πώλησης της ΕΥΔΑΠ από τη στιγμή που δεν είναι καν προαπαιτούμενο από τους δανειστές της χώρας κάτι τέτοιο ;