Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αδυναμίες και δυσκολίες που περιέχει το εγχείρημα.

Παρά τις παγκόσμιες πιέσεις που ασκούνται στον αδύναμο κρίκο της Ε.Ε., την Ελλάδα, ο λαός της στις 6 Μαίου έδειξε πως ...πέρα βρέχει. Τους ξάφνιασε όλους με την ετυμηγορία του και έδωσε διορία για την τελική του επιλογή αύριο στις 17 Ιουνίου.

Ο λαός θέλει να δώσει την εξουσία σε αριστερή διακυβέρνηση, το δοκίμασε σαν επιλογή στις 6 Μαίου αλλά  και πάλι δεν είναι σίγουρος. Θα αντέξει ένα τέτοιο πείραμα ή στις πρώτες δυσκολίες θα βγαίνουν 300 απόψεις από αντίστοιχες συνιστώσες ;

Κυβέρνηση ΝΔ με τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι δεν δίστασαν, μεταξύ άλλων, παραμονές εκλογών, στις 26 Απριλίου να μεταβιβάζουν δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ, πως είναι δυνατό να την εμπιστευτεί κανείς ; Χθεσινοί υπαίτιοι να προβάλλουν για αυριανοί σωτήρες της πατρίδας μας ;

Αριστερη συμμαχία ; Ποιά είναι αυτή ;

Ο πολιτικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αριστερών κομμάτων, ΔΗΜΑΡ προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει το προπατορικό αμάρτημα αυτών των κομμάτων. Προσπαθούν να πείσουν τον λαό να τα ακολουθήσει, έχουν τίμιες και αποδεκτές λύσεις αλλά όταν είναι να ασκήσουν εξουσία κάνουν ότι μπορούν για το αντίθετο.
  
Ο κόσμος δοκιμαστικά συγκατένευσε σε αριστερές λύσεις αλλά δεν παρέχει πλέον καμμία πίστωση χρόνου σε κανένα τους. 
Γιατί δεν μιλάω για το ΠΑΣΟΚ ; Ποιό ΠΑΣΟΚ ; Είναι σαν τον ορισμό της εκκλησίας. Είμαστε όλοι και παντού αλλά δεν ασκούμε την εξουσία. Αυτοί που την ασκούν έπρεπε ήδη να είναι στα σπίτια τους. Τότε θα επιστρέψει ο κόσμος του, αν υπάρχει πια τέτοια δυνατότητα. 
Η Κυριακή δεν θα πρέπει ωστόσο να μας φέρει πίσω για να μιλάμε πάλι για χαμένες ευκαιρίες, αλλά, οι δυσκαμψίες στις δύσκολες ώρες που περνάμε πληρώνονται και κάποιοι είναι πολύ πρόθυμοι να τις εξαργυρώσουν όσο-όσο.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αδυναμίες και δυσκολίες που περιέχει το εγχείρημα. Οι υπαίτιοι της σημερινής κρίσης δεν δικαιούνται να ξαναζητούν πολιτικό χρόνο και εμπιστοσύνη από κανένα μας.