Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση υποψηφίων στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ,  πραγματοποιούνται σε μια εντελώς διαφορετική πολιτική και οικονομική συγκυρία από τις προηγούμενες εκλογές του…
Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε και στη χώρα μας, αξιοποιήθηκε από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ως ευκαιρία για να μεταφερθούν τα βάρη για την αντιμετώπισή της στις πλάτες των εργαζομένων, καταπατήθηκαν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και οι εργατικές κατακτήσεις, το κοινωνικό κράτος οδηγείται στη διάλυση, ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται, το παραγωγικό κομμάτι του δημόσιου τομέα της οικονομίας, όπως η ΕΥΔΑΠ και η δημόσια περιουσία ξεπουλιούνται φτηνά στους ιδιώτες και στους δανειστές μας.
Η εφαρμογή αυτής της εχθρικής για τους εργαζόμενους πολιτικής, που επικράτησε να ονομάζεται «μνημονιακή», από την πρώτη στιγμή συνάντησε την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και του λαού. Αναπτύχθηκαν μεγάλοι αγώνες, στις πλατείες, στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και στην ΕΥΔΑΠ, συνειδητοποίησε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι καταστροφική. Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες καταδίκασαν τους υποστηρικτές των Μνημονίων και ξεπερνώντας τις παραδοσιακές κομματικές εκπροσωπήσεις, έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας. Ναι! Τα μνημόνια μπορούν και πρέπει να ακυρωθούν. Η πορεία της χώρας και των εργαζομένων προς την καταστροφή μπορεί να αντιστραφεί.
·    Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές που μέσω των συνεχών πανωτοκίων μας παίρνουν το 58% του πλούτου που κάθε χρόνο παράγουμε.
·         Όχι στις πολιτικές της Ε.Ε. που θίγουν κεκτημένα δικαιώματά μας.
·         Αντίσταση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
·       Υπεράσπιση του δημόσιου τομέα με εθνικοποιήσεις τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
·         Ενίσχυση της Υγειονομικής Υπηρεσίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι υποψήφιοι του «ΣΕΚΕ» στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, συμμετέχουμε σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν χειραγωγείται από  παραταξιακές και κομματικές ηγεσίες.
Η μέχρι σήμερα εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας ήταν ενταγμένη σε ένα κομματοκεντρικό, πελατειακό «παιχνίδι». Εκπρόσωποι κατώτεροι των περιστάσεων και των εργαζομένων, που τους εξέλεξαν. Στραγγαλισμός της πληροφορίας, έλλειψη δημοκρατικής προετοιμασίας, συμβιβαστικές λογικές, τα βασικά χαρακτηριστικά τους.
Ακόμα και σήμερα φαίνεται ότι η ιστορία αργεί να φτάσει στην ΕΥΔΑΠ.  Οι παράγοντες του υπό κατάρρευση κομματικού και πελατειακού συστήματος, με την εμμονή τους στην προώθηση των ίδιων φθαρμένων και ξεπερασμένων προσώπων, παρουσιάζονται σαν τίποτα να μην έχει συμβεί.  Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα στήριξαν ή ανέχθηκαν την όλη κατάπτωση και ηθική φθορά του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΥΔΑΠ, δεν μπορούν να ανακηρύσσονται σε αυριανοί εγγυητές του.
Ο εμπαιγμός των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ από τον υπουργό υποδομών κ. Βορίδη, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν είχε όρια, όταν ενώ στις 26 Απριλίου είχε υπογράψει την εκχώρηση του 34% της ΕΥΔΑΠ μαζί με τα άλλα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, (Φίλιππος Σαχινίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Κουτρουμάνης), στο Ταμείο Αξιοποί­ησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε, ΦΕΚ 1363, επισκέφθηκε την επομένη, στις 27 Απριλίου, την ΕΥΔΑΠ και εφησύχαζε τους εργαζόμε­νους λέγοντας τους πως το νερό αποτελεί συνολικό θέμα, η συζή­τηση για το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει...
Εμείς, σπάμε τους δεσμούς εξάρτησης με τις κατεστημένες δυνάμεις, απαλλασσόμαστε  από τη πατρότητα των μέχρι σήμερα «εγγυητών» του συνδικαλιστικού κινήματος και καλούμε τους συναδέλφους να αυτοδιαχειριστούμε την τύχη μας. Επιλέγοντας το καινούργιο, το ανεξάρτητο, το ελπιδοφόρο. 
Οι προγραμματικές αρχές των εκπροσώπων μας στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ είναι:
  1. Ανυποχώρητη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ. Καμία παραχώρηση μετοχών σε ιδιώτες
  2. Εξασφάλιση, αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες των πολιτών. Οριστικό τέλος σε μια ΕΥΔΑΠ κέλυφος ιδιοτελών ιδιωτικών συμφερόντων, πεδίο έντονης κομματικοποίησης και μηχανισμός εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και μικροκομματικών συμφερόντων.
  3. Νέο μοντέλο δημόσιας ΕΥΔΑΠ, που θα λειτουργεί με δημόσια λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο. Θεσμοθέτηση της δημόσιας λογοδοσίας των διοικήσεων, με ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις.  
  4. Ορισμός με σαφήνεια των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων της ΕΥΔΑΠ σε σχέση της με το κράτος και την κοινωνία, στη βάση της λειτουργικής, διοικητικής και διαχειριστικής της αυτοτέλειας. Κριτήρια αποτελεσματικότητας και αξιολόγησής που δεν θα περιορίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα με όρους πλεονάσματος (κέρδος), αλλά θα περιλαμβάνουν και δείκτες κοινωνικής αποτελεσματικότητας που θα αναφέρονται στην τιμολογιακή πολιτική και την εν γένει λειτουργία της επιχείρησης.
  5. Κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου πενταετούς ορίζοντα με αιχμή τα θέματα ανάπτυξης, προσλήψεων, προστασίας του περιβάλλοντος, λειψυδρίας, ενεργειακής πολιτικής, αποχέτευσης κλπ
  6. Οι εργασιακές σχέσεις και η κατανομή ρόλων μεταξύ εργασίας και διεύθυνσης θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν στην κατεύθυνση της εμπέδωσης αρχών οικονομικής δημοκρατίας. Ο σχεδιασμός της οργάνωσης της εργασίας, οι μέθοδοι εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας και της απόδοσης δεν αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της διεύθυνσης αλλά εμπλέκουν και τους λειτουργικούς εργαζομένους, εκείνους δηλαδή που έχουν την πρακτική γνώση της λειτουργίας του παραγωγικού συστήματος.
  7. Καμιά παραπέρα μείωση των μισθών και καταβολή των δεδουλευμένων. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος των τελευταίων ετών που φθάνει το 40%
  8. Καμία απόλυση εργαζομένου, όχι στη μείωση των ωρών εργασίας με παράλληλη μείωση μισθού. Υπεράσπιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποκατάστασή τους εκεί που παραμερίστηκαν. Μη εφαρμογή των σχετικών αντεργατικών νόμων.
  9. Κατάργηση όλων των χαρατσιών. 
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΚΕ στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ:
1.    Θα εναλλάσσονται κατ΄ έτος
2.    Δεν θα συμμετέχουν σε Δ.Σ. άλλων εταιρειών
3.    Η αμοιβή των εκπροσώπων θα διατίθεται για τις ανάγκες ενημέρωσης του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.
4.    Θα επεξεργάζονται τα θέματα του Δ.Σ. με την δημιουργία και λειτουργία μόνιμης υποστηρικτικής επιτροπής από στελέχη του διοικητικού και τεχνικού Τομέα της εταιρείας.
5.    Δέσμευση στην ενημέρωση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργάνων μέσω συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς και σχετικής ιστοσελίδας. Τα Σωματεία και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μαζί τους για την εισαγωγή θεμάτων στο Δ.Σ.
6.    Στο τέλος της ετήσιας θητείας θα γίνεται συνολικός απολογισμός της δραστηριότητας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Για το
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ (ΣΕΚΕ)


Υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ
και την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας
------------------------------------------------------
 
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΓΕΛΑΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΓΡΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΟΥΤΡΟΛΥΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΤΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΡΙΠΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΤΟΜΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΟΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΜΟΣΦΑΚΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΧΛΕΝΤΖΟΣ ΜΗΝΑΣ


ΠΗΓΗ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ