Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πολιτιστικό γεγονός στις 17 Μαίου από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα - αφιέρωμα στο Νερό ως πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας.


 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού - η ΕΥΔΑΠ και η Περιφέρεια Αττικής, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, στο Ζάππειο Μέγαρο διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα για τις πρακτικές, τις τεχνολογίες και τις προοπτικές των φορέων παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ελλάδα.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από την πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, που φέτος υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..» και υπότιτλο «Το Νερό πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας». 
 
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα μικρό μέρος από το πολυδιάστατο δρώμενο που, ολοκληρωμένο πια, θα το δούμε στις 17 Μαίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Το δρώμενο θα περιλαμβάνει ποίηση και τραγούδια από Έλληνες δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το νερό καθώς και την πορεία του νερού από την αρχαιότητα, με πολλά στοιχεία από τη μυθολογία, μέχρι και τα νεώτερα χρόνια με τις λαικές παραδόσεις.
 
Συμμετοχή στην εκδήλωση του Νότη Μαυρουδή και της Αθηνάς Μόραλη.