Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

We are all Greeks.


«Είμαστε όλοι Έλληνες»
 
thumb
Κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία τους στην Ελλάδα πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου Γάλλων Εξωτερικού συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Έλληνες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό με τον τίτλο «We are all Greeks», τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

http://topontiki.gr/img/uploads/big/132956566380.jpg

Αναλυτικά οι πόλεις που θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις:

Γαλλία: Alençon, Annonay, Clermont Ferrand, Grenoble, Lyon, Marseille, Montpellier, Montélimar, Nantes, Nimes, Paris, Quimper, Saint Brieuc, Saint-Etienne, Toulon, Toulouse, Tour, Vannes

Το συλλαλητήριο στο Παρίσι, στην πλατεία του Τροκαντερό, χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί, μεταξύ τους και πολλοί Έλληνες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα.Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο στο Παρίσι #WeAreAllGreeks

Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι, «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης».




Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της «Union Syndicales de Solidarite» ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).





Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων, καθώς και η Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων.
 

Συμμετέχει επίσης και το Μέτωπο της Αριστεράς που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Γαλλία: Alençon, Annonay, Clermont Ferrand, Grenoble, Lyon, Marseille, Montpellier, Montélimar, Nantes, Nimes, Paris, Quimper, Saint Brieuc, Saint-Etienne, Toulon, Toulouse, Tour, Vannes



 Γερμανία: Berlin, Cologne, Köhln

Βέλγιο: Bruxelles

Δανία: Copenhague

Ισπανία: Barcelonne

ΗΠΑ: New-York Zuccotti Park

Φινλανδία: Helsinki

Ιρλανδία: Dublin

Ισλανδία: Reykjavik
Ολλανδία: Amsterdam
Πορτογαλία: Lisbon, Coimbra
Μεγάλη Βρετανία: Edinburgh, Londres
Σουηδία: Stockolm

ΠΗΓΗ : www.topontiki.gr