Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Παγώνει» το έργο του βιολογικού καθαρισμού Κορωπίου-Παιανίας


 

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, «πάγωσε» προσωρινά η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακάθαρτων των περιοχών Κορωπίου - Παιανίας Αττικής». 
Ο επίμαχος διαγωνισμός είναι ύψους 112.900.193 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.
Η προσωρινή διαταγή του κ. Ρίζου ισχύει μέχρι την έκδοση αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
 
Το επίμαχο έργο διακρίνεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει το έργο αποχέτευσης ακάθαρτων του δήμου Κορωπίου και την κατασκευή βασικών συλλεκτηρίων αγωγών Κορωπίου-Παιανίας και αγωγών.
 
Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας και των αγωγών.
 
Στον επίμαχο διαγωνισμό συμμετείχαν οκτώ κοινοπραξίες εταιρειών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έξι, επικαλούμενες πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.
 
Μετά την προσωρινή διαταγή «παγώνει», παράλληλα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης και η εξέταση από τους συμβούλους Επικρατείας των πέντε υπόλοιπων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί.

ΠΗΓΗ : tvxs.gr