Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η Ρουμάνικη Κοινότητα στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών δύο πολιτισμών.

Η Ρουμάνικη Κοινότητα " Stefan cel Mare" σε συνεργασία με την Ρουμάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, οργάνωσε την γιορτή , "De ziua ta copile drag!" ("Για την γιορτή σου παιδί μου"!), στην Ρουμάνικη Πρεσβεία, Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Παλαιό Ψυχικό, την Δεύτερα 01.06 2015.

Αυτά τα παιδιά αξίζουν ιδιαίτερων συγχαρητηρίων γιατί κατάφεραν να αφομοιώσουν δύο πολιτισμούς, δύο γλώσσες και να σταθούν πανάξια ανάμεσα σε όλα τα άλλα παιδιά. Μπράβο και στους Γονείς και στις Δασκάλες για όλα όσα προσφέρουν.


Με αυτήν την εκδήλωση έκλεισε η σχολική χρονιά 2014-2015 ενώ οι μαθητές του Ρουμάνικου Σχολείου της Αθήνας που παρακολούθησαν μαθήματα ρουμάνικης γλώσσας και πολιτισμού - μαθήματα συγχρηματοδοτούμενα από το Πολιτικό Τμήμα για τους Ρουμάνους της Διασποράς του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας - 

 παρουσίασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς από το παραδοσιακό συγκρότημα "TRADITII".


 Αριστερά η Δασκάλα κ.Daniela Popescou της μιάς από τις δύο ομάδες που παρουσίασε το πρόγραμμα

  Στον χαιρετισμό, η εκπρόσωπος πολιτισμικών θεμάτων κ. Anca Chisalita.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και η ομάδα χορού "ATHENS BALLET CENTER", όπου πήραν μέρος οι μαθητές της Ρουμάνικής Κοινότητας " Stefan cel Mare"
  

 Ειδικοί προσκεκλημένοι, η ελληνική ορχήστρα αποτελούμενη από:
Lefteris Egglezos, Iοannis Zafiriu, Pandelis Murelatos, Dimitris Raditsas, Grigoris Fusekis
Στο κλείσιμο του προγράμματος, οι μαθητές παρέλαβαν τα σχετικά διπλώματα αποφοίτηση.

Ελληνικός χορός με την Πρόεδρο της ΡουμανικήςΚοινότητας " Stefan cel Mare" κ. Nina Ghita και τον εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Α.Ε.Ι Ρουμανίας κ. Κ. Ρίπη