Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΕΡΤ. Δύο χρόνια μετά, δύο χρόνια πριν!


Δύο χρόνια μετά το "ΜΑΥΡΟ" της ΕΡΤ σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
 
Μάνου, Μικρούτσικος, Τσακνής

    Video από τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων. Δεν θέλουμε κρατική ΕΡΤ, θέλουμε δημόσια ΕΡΤ, η πλουραλιστική ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό». Δύο χρόνια μετά το "ΜΑΥΡΟ" της ΕΡΤ σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.



Δύο χρόνια πριν...

Οι παλιότεροι θυμήθηκαν το …ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, όταν τα ραδιογωνιόμετρα έψαχναν τους αναμεταδότες της μόνης τότε ελεύθερης φωνής για να τους καταστρέψουν. Χθες, όλη η υφήλιος έβλεπε έκθαμβη και σε ζωντανή μετάδοση τις μονάδες των ΜΑΤ να ανεβαίνουν στον Υμηττό και στα άλλα σημεία εκπομπής της ΕΡΤ και αμέσως μετά το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης να εξαφανίζεται από τον χάρτη της ελληνικής επικράτειας μέχρι που σίγησε εντελώς.

Την ίδια ώρα από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι τον τελευταίο Έλληνα στο πιο απόμακρο σημείο της γης, όλοι ένωναν τη φωνή τους λέγοντας το αυτονόητο. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ με όλες τις παθογένειες που έχει και που γνωρίζει ακόμη και ένα μικρό παιδί, δεν άξιζε τέτοιας συμπεριφοράς και τέτοιας άκριτης επίδειξης πολιτικής πυγμής. 




Συμφωνούμε και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί :

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.


Αυτά τα λέγαμε σαν εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ που δίναμε και εμείς τη δική μας μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό. 

Δύο χρόνια μετά έχουμε κερδίσει, και το ΝΕΡΟ να παραμείνει Δημόσιο αγαθό και η ΕΡΤ να ξαναβγεί στον αέρα, ενώ καλείται να δώσει απτά δείγματα δημόσιας, πλουραλιστικής ενημέρωσης που και αυτό είναι ένα ακόμη δημόσιο αγαθό.

 Ίδωμεν και ελπίζομεν!