Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη ημέρα των παρίων της ενωμένης ...ευρώπης.

 Τελικά όλη η Ευρώπη διψάει για καυγά στον οποίο η Ελλάδα θα τα βάλει με την Γερμανία και όχι μόνο ενώ όλοι οι άλλοι θα στοιχηματίζουν για δική τους πάρτη, όπως ξέρουν να κάνουν.

 Τα φέρνει περίεργα όμως η μοίρα και συμβαίνουν γεγονότα και ανατροπές που η χρονική τους συγκοιρία μοιάζει απρόβλεπτη.

 Η ελληνική κοινωνία όταν, πριν τρία χρόνια, βγήκε μπουλουκηδόν στις πλατείες, διεκδικώντας την έξοδο από τα μνημόνια, αντιγράφοντας το κίνημα των αγανακτισμένων Ισπανών, έφθασε να τους ξεπεράσει και να τοποθετήσει μια αριστερή κυβέρνηση, επικρατώντας κατά κράτος σε όλα τα φοβικά σύνδρομα που της επιβλήθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους.

 Αυτό  το κοινωνικό ποτάμι δεν θέλει να γυρίσει πίσω και φαίνεται ότι έχει βρει τους πρωταγωνιστές που θα κρατήσουν τους κύριους ρόλους σε αυτό το πολύπλοκο οικονομικό παιγνίδι που τους περιμένει, μόνοι εναντίον όλων. 

Οι ευρωπαίοι θέλουν τα λεφτά τους, τι και αν οι έλληνες, δεν έχουν τι άλλο να δώσουν. Που είναι άραγε η αλληλεγγύη γύρω από την οποία κτίστηκε όλο αυτό το οικονομικό διαχειριστικό μοντέλο, η περίφημη ΟΝΕ ; 

Δεν υπάρχουν προβλέψεις για κάτι που δεν έχει επαναληφθεί. Η ιστορική ευκαιρία που γεννήθηκε στην μικρή Ελλάδα, θα δημιουργήσει άραγε το ρεύμα της αμφισβήτησης και διεκδίκησης στους υπόλοιπους χειμαζόμενους λαούς ;

Τα πρώτα δείγματα γραφής αποδεικνύουν ότι μπορούμε, γιατί δεν αρκεί να έχει κανείς μόνο την πολιτική κάλυψη για να αντιμετωπίσει σε στρογγυλά τραπέζια επίλεκτα στελέχη της διεθνούς οικονομικής σκηνής αλλά  πρέπει πρώτα να έχει τα ανάλογα ή και καλύτερα προσόντα από όλους αυτούς συν και τις εφεδρείες που θα τον στηρίξουν στη συνέχεια.

 Πιστεύω απόλυτα πως ένας από αυτούς είναι ο Βαρουφάκης και πρέπει να περιμένουμε πολλές κινήσεις ΜΑΤ στη συνέχεια, γιατί δεν του λείπει τίποτα από τα παραπάνω και έχει και την απόλυτη πολιτική αλλά και κοινωνική στήριξη. 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όρθωσε το ανάστημά του και στην κυριολεξία έστειλε αδιάβαστους τους δανειστές μας. Με έντονο ύφος και χωρίς να μασήσει τα λόγια του ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται σε καμία περίπτωση το μηχανισμό της τρόικας για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. «Να συζητήσουμε με θεσμικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και να βρούμε μια δίκαιη λύση» είπε ο υπουργός Οικονομικών: «αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ένα σαθρά δομημένο και αντισυνταγματικό μηχανισμό» συμπλήρωσε.


 Οι μεγάλες νίκες που πετυχαίνει ο λαός,  δίνουν φτερά στην ελπίδα αλλά και βαρίδια στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Στην πράξη θα δοκιμαστούμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. 
Είμαστε έτοιμοι ;  Δεν αρκεί που ρίξαμε την ψήφο μας. Πρέπει πρώτα να ξεχάσουμε τη βολική θέση στον καναπέ γιατί τα Εθνικά Μέσα Αποβλάκωσης καραδοκούν.

Παληές συνήθειες που τις διαγράφουμε... compatriotas. Η συνέχεια θα μας δικαιώσει.