Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η Εκπαίδευση, πυλώνας Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και πρωτοβουλιών για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και την κοινωνία.





(Χαιρετισμός του εκπροσώπου της D.G. Envinroment)

(Περίληψη της υποβληθείσας πρότασης από ΕΥΔΑΠ)

Η Εκπαίδευση, πυλώνας Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και πρωτοβουλιών για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και την κοινωνία.

Στο βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, βραβεύτηκε και η ΕΥΔΑΠ με το θέμα που αναλύεται στη συνέχεια περιληπτικά. Η εξωστρέφεια μιας κοινωφελούς επιχείρησης με τον χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και μέσω της εκπαίδευσης, αναγνωρίστηκε και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με υψηλότερους στόχους.
(Video από τις παρουσιάσεις των πέντε εταιρειών για το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης)

Με την πεποίθηση ότι η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται σημαντικά και μέσω τns διδασκαλίας και θεωρώντας ότι η εκπαίδευση είναι ο δυναμικότερος τρόπος επίτευξης μιας ενεργής περιβαλλοντικής κουλτούρας, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχουν γίνει στοχευμένες ενέργειες για παροχή εξειδικευμένης γνώσης στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού (2500 εργαζόμενοι) μέσα από τον καθορισμό γνωστικών πεδίων ανά κατηγορία εργαζομένων και τη συγγραφή εκπαιδευτικών βοηθημάτων.



Η εταιρεία προωθώντας την εξωστρέφεια και μέσω τηε Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, έχει δημιουργήσει διευρυμένα Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με τις ανάλογες τροποποιήσεις, καθώς και σε συλλόγους και ενώσεις. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από στελέχη της Εταιρείας και διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της. Το 2017, τα προγράμματα αυτά παρακολούθησαν περίπου 16.000 άτομα.

Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στον θεσμό αυτό, με δεδομένο το διττό έργο που πραγματοποιείται στον χώρο της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, ως προς τη Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση, τόσο των εργαζομένων της αλλά κυρίως της κοινωνίας.

Αναφορικά με τη στρατηγική εξωστρέφειας και ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία, στόχος είναι η παροχή τεχνογνωσίας σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης ανά την Ελλάδα, η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε φορείς και οργανισμούς που στερούνται εμπειρίας και γνώσης στη διαχείριση υδάτινων πόρων και λυμάτων, καθώς και η συνεργασία με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ΕΥΔΑΠ εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση του πόρου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό, η Εταιρεία πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προγράμματα που εφαρμόζονται και συμβάλλουν στην Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής Συνείδησης και Ευαισθησίας.

· Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ που απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Περίπου 20.000 μαθητές παρακολουθούν κάθε χρόνο το πρόγραμμα και λαμβάνουν δωρεάν ενημερωτικό υλικό.

· Περιβαλλοντική ενότητα στην εταιρική ιστοσελίδα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία και την προστασία του φυσικού πόρου.

· Αποστολή ενημερωτικών εντύπων στους πελάτες μαζί με τους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού με οδηγίες για την ορθολογική χρήση του νερού.

Στόχος της ΕΥΔΑΠ είναι η συνεχής πρόοδος και ανάπτυξη της Εταιρείας και η δημιουργία προοπτικών ευημερίας για το κοινωνικό σύνολο.

Γι' αυτό κάθε δράση και πρωτοβουλία υλοποιείται πάντοτε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η ΕΥΔΑΠ συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στην μεταφορά της τεχνογνωσία της. Στα πλαίσια αυτά και ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και τον Δήμο Τανάγρας, στο έργο "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων της περιοχής Ασωπού", με στόχο την επίλυση του σοβαρού περιβαλλοντικού προβλήματος της περιοχής.

Όραμά μας είναι να παραμείνουμε η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρία στη διαχείριση του κύκλου του νερού, προσανατολισμένη πάντα στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.