Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΖ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, ο Δήμος Παλλήνης και ο Δημήτρης Βασιλάκης με το συγκρότημά του, σε μια εκδήλωση... αναφοράς.

Εμβληματικές ταινίες, αποσπάσματα των οποίων προβλήθηκαν, όπως "ο τραγουδιστής της Jazz" του 1926. Eίναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με ήχο! Για να είμαστε ακριβείς, ο ήχος δεν ήταν ενσωματωμένος στην ταινία σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αλλά συνοδευόταν από δίσκο γραμμοφώνου που ο δυστυχής τεχνικός καμπίνας, έπρεπε να φροντίζει για τον συγχρονισμό! 
Τέτοιες προσπάθειες είχαν γίνει και παλαιότερα με ταινίες μικρού μήκους, αλλά μόνο για τη μουσική και τα τραγούδια των ταινιών. Για πρώτη φορά μας εμφανίζεται ταινία που εκτός από την μουσική και τα τραγούδια της, είχε και μερικούς ηχητικούς διαλόγους. Φανταστείτε την θυμηδία και τις διαμαρτυρίες του κοινού όταν ο συγχρονισμός ξέφευγε αρκετά!
Σήμερα μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία αυτή στον καναπέ μας, χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα ως προς τον συγχρονισμό. Αυτό διότι την δεκαετία του 50, αλλά και αργότερα, έγινε remake της ταινίας.
Σημαντικά περάσματα σε μεγάλους μουσικούς της Jazz όπως, Charlie Parker, Miles Davis, Dexter Gordon, Duke Ellington, John Coltrane, Louis Armstrong κι ερμηνεία κομματιών τους σε σχέση με τα αποσπάσματα από τις ταινίες. 






H θεματική και η ερμηνεία έγινε  από ένα από τα κορυφαία τζαζ σχήματα στην Ελλάδα με την υπογραφή του διεθνούς φήμης Έλληνα σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη. 
Δημήτρη Βασιλάκης jazz ensemble με special guest τη Σάσα Παπαλάμπρου.

 Συντελεστές Δημήτρης Βασιλάκης: σαξόφωνα/φωνητικά Νέστορας Βασιλάκης: σαξόφωνα Σάσσα Παπαλάμπρου: φωνητικά/πλήκτρα Μάνος Λούτας: μπάσο Μάνος Σαριδάκης: πλήκτρα Γιώργος Κωστελέτος: τύμπανα Μαζί τους χορευτές από την swing χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop.

Φωτογραφίες και video από την εκδήλωση.