Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. 25-9, σινεμά Δεξαμενή και πορεία στη Βουλή, 26-9.

99 χρόνια εκμετάλλευσης του "νερού" από πολυεθνικές ψηφίζεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από την Ελληνική Βουλή.

Το Σύνταγμα, με δύο άρθρα του, δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμ. 1906/2014 απόφασή της.
Στην απόφαση σημειώνεται όμως ότι ο χαρακτήρας της δημόσιας επιχείρησης «αναιρείται στην περίπτωση της αποξενώσεως του Ελληνικού Δημοσίου από τον έλεγχο της ΑΕ διά του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι της αποξενώσεώς του από εκείνο το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα».

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ!!!

(SAVE GREEK WATER)

Οι δύο εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα παύσουν να αποτελούν υπηρεσίες κοινής ωφελείας με αντικείμενο την απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα εργαλειοποιηθούν με αναιρετικό για τον ρόλο τους τρόπο αφού θα καταστούν απλώς «αξίες» στο χαρτοφυλάκιο της ΕΔΗΣ με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν εξ ορισμού τον «ειδικό σκοπό» του Υπερ-ταμείου όπως αυτός περιγράφεται στο άρθρο 185 παρ.1: «Η Εταιρία διαχειρίζεται και αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να: α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και β) συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας σύμφωνα με τον Νόμο 4336/2015 (Α’ 94).


Οι δύο εταιρίες θα ιδιωτικοποιηθούν κατά παράβαση του Συντάγματος όπως κρίθηκε και δια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ 1906/2014 για την ΕΥΔΑΠ καθώς όλα τους τα στοιχεία αλλά και οι θυγατρικές τους μεταβιβάζονται στο Υπερ-ταμείο που όπως αναφέρεται στο άρθρο 184 παρ.4 «δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται».

Η διαχείριση και η διοίκηση των δύο εταιριών θα περάσουν, ουσία και τύποις, στον έλεγχο των δανειστών, με δεδομένα: α) ότι το εποπτικό συμβούλιο του Υπερ-ταμείου αποτελείται από 5 μέλη δύο εκ των οποίων ορίζονται από τους δανειστές (με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών) και τρία από την ελληνική κυβέρνηση (με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών) και β) ότι μεταξύ δανειζόμενου Ελληνικού Κράτους και δανειστών δεν υπάρχει ισότιμη σχέση καθώς οι δεύτεροι μπορούν, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί, να επιβάλλουν όσα θέλουν.

Όταν παραδοθεί στην ΕΔΗΣ το δικαίωμα σύναψης και τροποποίησης των σχετικών προς το αντικείμενο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ συμβάσεων παραχώρησης, θα μπορεί ν’ αναιρεθεί πλαγίως ο δημόσιος χαρακτήρας και ο δημόσιος έλεγχος επί των επιχειρήσεων

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων ΕΥΔΑΠ προς τη Βουλή. 26-9-2016 

Στον κινηματογράφο ΔΕΞΑΜΕΝΗ, στις 25-9,πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και συνάντηση με φορείς και κινήματα του νερού παρουσία των ΜΜΕ.


Στο video η ομιλία του εκπροσώπου των εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και Γραμματέα Οργανωτικού της ΓΣΕΕ κ. Μουτάφη


Στο video η ομιλία του εκπροσώπου των εργαζομένων ΕΥΔΑΠ κ. Αγγελάκη


Στο video απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΥΔΑΠ κ. Σινιώρη

Στο video η ομιλία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ κ. Γιώργου Αδαμίδη.


Στο video η ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη

Στο video  ο χαιρετισμός του μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού (SAVE GREEK WATER) κ. Δημ. Νικολάου


Στο video απόσπασμα από τον χαιρετισμό της εκπροσώπου των κόμματος, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,  Ζωής Κωνσταντοπούλου.