Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ήταν μια ποιητική βραδιά, κοινωνικής αφύπνισης, η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ηλέκτρας Στρατωνίου.

Την Τετάρτη 13 / 1 / 2016 στην ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η νέα ποιητική συλλογή της Ηλέκτρας Στρατωνίου με τίτλο «Σςς... ο θεός κοιμάται!»

Τη συλλογή παρουσίασαν η Βάσια Γερμανού και ο Αντώνης Κομίνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Παπαοικονόμου.

Τα ποιήματα απήγγειλε ο Γιάννης Μαντάς. Μουσική ο Στέφανος Γεωργιάδης και η Κατερίνα. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Μαργαρίτα Ματάτση.



Η ποίηση της Ηλέκτρας Στρατωνίου είναι ιδιαίτερα εκφραστική, δυναμική, ολιγόλογη και ουσιαστική, απαλλαγμένη από τα «ενοχικά» σύνδρομα του «ευγενούς» λόγου χτυπάει ορμητικά τα συναισθήματα και αφυπνίζει συνειδήσεις! Τα θέματα που την αφορούν και την εμπνέουν, είναι η ειρήνη, η ισότητα, οι αγώνες των λαών για το δίκαιο, τη δουλειά και τη μόρφωση.
 Stratoniou34
«Στα ποιήματα τα πάντα πρέπει να είναι αταίριαστα και όχι όπως αρμόζουν στους ανθρώπους…» (Άννα Αχμάτοβα). Έτσι ακριβώς γράφει η Ηλέκτρα λεύτερα και χωρίς κανόνες και περιορισμούς, γι αυτό και τα ποιήματά της έχουν μια έντονη προσωπική ταυτότητα.

Η Ηλέκτρα Στρατωνίου γεννήθηκε στη Χαλκιδική, έζησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Είναι ζωγράφος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ποιήματα» (1989, Γερμανία), «Στο ναρκοπέδιο του μυαλού» (2011, Αθήνα) και «Σςςς… ο Θεός κοιμάται» (2014, Αθήνα). Η Ηλέκτρα είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε. Ε. Λ.).

Στο video ο χαιρετισμός από τον Γιάννη Παπαοικονόμου (Γ. Γραμματέα της Ε.Ε.Λ.) για την ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου. Συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΕΛ Μαργαρίτα Ματάτση.

Στο video η παρουσίαση της κ. Γερμανού για την ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου.





Τα ποιήματα  απήγγειλε ο  ηθοποιός και λογοτέχνης Γιάννης Μαντάς


Στο video η απαγγελία του ποιήματος "Ονομάζεσαι Έλλην" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.

Στον σύνδεσμο εδώ, το video με την απαγγελία του ποιήματος "Μωχάμετ" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.



Στο video, η απαγγελία του ποιήματος "Παραγωγή αρρένων" από τον ηθοποιό και λογοτέχνη Γιάννη Μαντά.



Στο video, το κλείσιμο της ποιητικής βραδιάς με το τραγούδι "μαλαματένια λόγια" από τον Στέφανο Γεωργιάδη και τη Κατερίνα. 
Τέλος η ποιήτρια Ηλέκτρα Στρατωνίου απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο στους προσκεκλημένους της.