Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Οι Έλληνες για άλλη μια φορά μόνοι απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση κάνουν το καθήκον τους.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η τυχόν απονομή βραβείου Nobel Ειρήνης θα  αποτελέσει μια πολύ σημαντική ηθική επιβράβευση για τους ήρωες κατοίκους των νησιών μας και όχι μόνο, αλλά και το μόνοι εναντίον όλων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα μας αργοπεθαίνει χωρίς ουσιαστική βοήθεια από πουθενά. Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε και τόσο αθώο!


Ο κόσμος ανταποκρίνεται στέλνοντας κατά χιλιάδες την υπογραφή του καθημερινά. Αυτό από μόνο του αποτελεί ήδη μια πολύ σημαντική διάκριση και αναγνώριση προσφοράς κυρίως...

Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!


Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα :

Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Είναι εκεί μέρα και νύχτα, με χαλάζι και καύσωνα, για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και στέγη. Συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα. 

Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν τον φόβο και τον ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους το ανταποδώσουμε. 

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, πριν λήξει η προθεσμία, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου και διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter. 

*Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον