Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ. Ποιός έσβησε την τηλεόραση ; Εκτεταμένη καταδίκη τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό

 Στην απόφαση των εργαζομένων της ΕΡΤ να συνεχίσουν τη μετάδοση του προγράμματος μέσω Διαδικτύου, καθώς και στις αντιδράσεις των κομμάτων για το κλείσιμο της ΕΡΤ επικεντρώνουν τα δημοσιεύματά τους τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανάβει και πάλι τη φλόγα των διαδηλώσεων» γράφει η ισπανική El Pais. «Η Ελλάδα περνάει και πάλι την κόκκινη γραμμή».

«Οι έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν την κυβερνητική διαταγή για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» γράφει ο Guardian, ο οποίος παρέθεσε και link με το πρόγραμμα της ΕΡΤ.


Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης «προκάλεσε εκτεταμένη καταδίκη τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό».

Ο Guardian αναφέρθηκε στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς και σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση.

«Η αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ απέκτησε μορφή χιονοστιβάδας στη διάρκεια της νύχτας, απειλώντας να προκαλέσει μία τεράστια πολιτική κρίση στην ελληνική κυβέρνηση, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας» τονίζει η εφημερίδα.


Στις αντιδράσεις των κομμάτων αναφέρεται και το BBC, τονίζοντας ότι κόμματα και ενώσεις εργαζομένων καλούν την κυβέρνηση να ανατρέψει την αιφνιδιαστική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


«Το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ προκαλεί πολιτική κρίση, καθώς τα συνδικάτα καλούν σε 24ωρη γενική απεργία» γράφει ο Independent, γράφοντας ότι οι εργαζόμενοι αψηφούν την προσπάθεια να κλείσει η ΕΡΤ.


«Στη διάρκεια της νύχτας, οι οθόνες ήταν μαύρες: Η κυβέρνηση στην Αθήνα έβαλε τέλος στη μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. Διαμαρτύρονται οι έλληνες δημοσιογράφοι και προχωρούν σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης» γράφει το γερμανικό Spiegel.


Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε την είδηση της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.