Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πρωτιά Ελλήνων κινηματογραφιστών από το ΑΠΘ για τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει το νερό στη ζωή μας.


Το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό αποτελεί τον πυρήνα της ταινίας ενός λεπτού, δύο νεαρών φοιτητών του ΑΠΘ του Τμήματος Κινηματογράφου, του Στέλιου Αλεξανδράκη και του Μενέλαου Παμπουκίδη, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και πληγείσες περιοχές από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Η ταινία συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με τίτλο " Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο". Η ταινία έχει τίτλο "3ος Παγκόσμιος Πόλεμος" και διαπραγματεύεται τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει το νερό στη ζωή μας.

Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται προφανώς ως δείγμα σαρκασμού για να δείξει την αξία του, ενώ η πολυφυλετική συμμετοχή στις δολοφονίες προτίθεται να δείξει την μεγάλη διάσταση σε παγκόσμιο βαθμό που έχει πάρει και αναμένεται να πάρει στο μέλλον το ζήτημα, δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης. 


Οι δημιουργοί της, έχουν επίσης αποσπάσει το πρώτο βραβείο και στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών ενός λεπτού "Σκέψου, Δράσε, Άλλαξε" της Ε.Ε.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Στέλιο Αλεξανδράκη πήραμε τις ακόλουθες δηλώσεις

Σχετικά με το αν πιστεύει στην ευαισθητοποίηση των ισχυρών που θα παρευρεθούν στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο ο ίδιος αναφέρει: " Το μήνυμα υπάρχει βασικά, αλλά δε νομίζω ότι θα ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες . εμείς στοχεύουμε στους νέους οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συγκροτημένες συνειδήσεις και παλεύουν για το αύριο. Απλά πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει αυτό το μήνυμα έστω και ένα λεπτό που είναι."

Όσον αφορά στη χρήση πολυφυλετικών ατόμων μέσα στην ταινία αν είχε κάποιο απώτερο στόχο μας απαντάει: " Θέλαμε να κάνουμε μια μικρογραφία όλων των εθνικοτήτων του κόσμου, να δείξουμε ότι είναι παγκόσμιο το γεγονός και ότι θα αφορά όλο τον κόσμο σε λίγα χρόνια, γι' αυτό και βάλαμε και έγχρωμους και λευκούς. Όλους.

Και τέλος ως προς το δικό του μήνυμα που θα άφηνε σε ένα μπουκάλι, μας απάντησε: 

" Πρέπει να προσέχουμε τον πλανήτη μας, γιατί οι καλοί πλανήτες δύσκολα βρίσκονται."
ΠΗΓΗ