Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

H "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της. Κανένα τερτίπι γραφειοκρατικό με τις χορηγίες στους Δήμους δεν θα περάσει.

H "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της.
             Aυτό είναι η κληρονομιά της, η περιουσία της . . .
 αν το χάσουμε αυτό, δεν είμαστε κανείς!

                            Μελίνα Μερκούρη

  •  Οι Ελληνες που πολύ μετά τον  Περικλή δημιούργησαν τα θαύματα της Βυζαντινής Τέχνης.
  • Οι Ελληνες που, ακόμα και κάτω από την Οθωμανική κατοχή, δημιούργησαν σχολές τέχνης και χειροτεχνίας.
  • Οι ΄Ελληνες που παρά τα 400 χρόνια τουρκικής κατοχής, διατήρησαν με πείσμα τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.
  • Οι ίδιοι ΄Ελληνες που κατά τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους έστειλαν στους Τούρκους στρατιώτες βόλια να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ναι, εναντίον τους. Οι Τούρκοι στρατιώτες κλεισμένοι στην Ακρόπολη έμειναν από πολεμοφόδια και άρχισαν να καταστρέφουν τις κολώνες για να αφαιρέσουν το μολύβι να κάνουν με αυτό βόλια. Οι ΄Ελληνες τους έστειλαν πολεμοφόδια με το μήνυμα, "Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες".
  • Μόλις έγινε ανεξάρτητη η Ελλάδα, ένα από τα πρώτα νομοθετικά διατάγματα πού πέρασαν από την ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνο για την προστασία και συντήρηση των εθνικών μνημείων. 
 Η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση, έρημη και μόνη προσπαθεί να μαζέψει τα παιδιά από τα πολιτιστικά club της γειτονιάς και να τα στρέψει σε πολιτιστικά προγράμματα.

Η κ. Ζαρμποζάνη τα είπε έξω από τα δόντια στη θεατρική παράσταση της Κυριακής (Ο κ. Μπαμπάς) και όλοι καταλάβαμε τα μέγιστα αδιέξοδα όλων όσοι ματώνουν χρόνια τώρα εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας.

Σήμερα έχουμε την επιστολή του Δημάρχου με την οποία ανακοινώνει στους συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των πολιτιστικών προγραμμάτων της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.  

Θα πρέπει άμεσα να δραστηριοποιηθούν οι Σύλλογοι Γονέων με το δευτεροβάθμιο όργανο της Ένωσης Γονέων Παλλήνης ως οδηγό, καθώς και κάθε ενεργός πολίτης αλλά και συλλογικόπτητα για να δούμε τι άλλο μπορούμε να πράξουμε.

Αποσπάσματα της επιστολής του Δημάρχου Παλλήνης :

...Έπειτα από χρόνια προσπάθειας, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε στην μικρή μας τοπική κοινωνία έναν μεγάλο αριθμό επιτυχημένων πολιτιστικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή περίπου 1500 παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και ενηλίκων (για να μην μιλήσουμε για τα αντίστοιχα αθλητικά προγράμματα, τα οποία αυτή τη στιγμή μετράνε πάνω από 4000 ενεργά μέλη).

 Δυστυχώς και παρότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε με συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι τόσο στους συμμετέχοντες στα προγράμματα όσο και στο απασχολούμενο προσωπικό και τους συνεργάτες μας, βρισκόμαστε σήμερα στη δύσκολη θέση να μην μπορούμε να σταθούμε με την ίδια φερεγγυότητα γιατί είναι δυστυχώς πέρα από τις δυνάμεις μας να κάμψουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσλειτουργίες και τους παραλογισμούς του κρατικού μηχανισμού.

''' Έτσι και με μεγάλη μας λύπη, η Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Κράτους με δική της καθαρά ευθύνη μας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των πολιτιστικών προγραμμάτων της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. έως ότου υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις και να είμαστε σε θέση να προκηρύξουμε τις απαιτούμενες θέσεις για το αναγκαίο καλλιτεχνικό προσωπικό που θα απασχοληθεί σε αυτά. 

Μετά τιμής, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ