Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Εδώ κάποτε ήταν ¨Βαλκάνια" δεν ήταν παίξε γέλασε !

Εργαζόμενοι των 300 € με το κρεβάτι του ύπνου στη δουλειά, ανθρώπινες μηχανές που δεν ζητάνε δεν συζητάνε, δεν διαμαρτύρονται, απλά γυρεύουν ένα πιάτο φαί 

Λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι η Βουλγαροποίηση ή Ρουμανοποίηση δεν είναι ανέκδοτο αλλά ένα άριστα εφαρμοσμένο σχέδιο που ήρθε η ώρα της πιστής του αντιγραφής και στην Ελλάδα.

Χάθηκαν οι υποδομές από τους γείτονες Βαλκάνιους (Νερό, Ρεύμα, Επικοινωνίες) αφού δόθηκαν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί σε πολυεθνικές οι οποίες κάνουν υποστήριξη υπηρεσιών χρησιμοποιώντας κατά βούληση ντόπιους εργαζόμενους σε συνδυασμό με ασιάτες (Ινδούς) σε υπηρεσίες back office και πολλά άλλα.

 Δεκάδες "mall" ξεφυτρώνουν παντού εισάγοντας τρόπους ζωής άγνωστους στους ανυποψίαστους πολίτες πετώντας τους 300 € στα μούτρα και κρατώντας τους μέχρι και τις 23:00 στους πάγκους.

Τα ωραιότερα και πιο καλά φρουρούμενα κτήρια ανήκουν σε τράπεζες. Πραγματικοί ουρανοξύστες με ατσάλινες πόρτες και συνεχή φύλαξη.

Αυτό που δεν κατάφεραν όμως καθόλου καλά είναι η ανάπτυξη. Δεκάδες λεωφορεία πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα φίσκα από  εργαζόμενους  ή άνεργους που έρχονται για αναζήτηση εργασίας.

Αν εμείς φοβόμαστε μια φορά για την επόμενη ημέρα στη χώρα μας αυτοί τρέμουν και στην ιδέα μόνο της επιστροφής. 

Δυστυχώς όμως δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο για να μπορέσουν να κάνουν έστω και τη στοιχειώδη κοινωνική πολιτική. Ακόμη και οι λαϊκές πολυκατοικίες που είχαν κτιστεί την κομμουνιστική περίοδο δόθηκαν για  ένα κομμάτι ψωμί και το κράτος τώρα δεν έχει την ελάχιστη κτιριακή υποδομή για να περιθάλψει ακόμη και ειδικές κατηγορίες ατόμων που χρειάζονται βοήθεια.
 
Εδώ φίλοι μου κάποτε ήταν ¨Βαλκάνια" δεν ήταν παίξε γέλασε ! 

Τι θα πρέπει να λέμε στα επόμενα χρόνια,  ας προσέχαμε και εμείς να μη το παθαίναμε ή ας προσέξουμε εδώ και τώρα που θα πάει το βόλι.

Αυτή τη φορά ας επικρατήσει το καθαρό μυαλό.

 ΣΝΤΡΦΚ.