Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι εργαζόμενοι έδωσαν το παρών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση όλου του λαού και απάντησαν τεκμηριωμένα στις (πονηρές) ερωτήσεις των ξένων Μ.Μ.Ε.

Σαν εργαζόμενοι σε μια μεγάλη ΔΕΚΟ, όπου το νερό ως δώρο της φύσης - κοινωνικό αγαθό, βαφτίζεται ΠΡΟΙΟΝ και ξεπουλιέται στις ανυπόμονες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες Γερμανικών και Γαλλικών συμφερόντων, ήταν αναμενόμενο να δεχτούμε πολλές ερωτήσεις από τα ξένα δίκτυα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ κ. Δημούδης, καλά ενημερωμένος, όπως θα δείτε  και στο σχετικό video, τοποθετήθηκε με σαφήνεια και ωριμότητα στις δύσκολες ερωτήσεις του ανταποκριτή της D.W.
Η συνέχεια έγινε με τον ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Umanite,

 Στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών της ΔΕΗ κ. Παπαδόπουλο.
 Στη φωτογραφία με τον ανταποκριτή της D.W. ο οποίος με ερώτησε  για το πως βλέπω ως εργαζόμενος της ΕΥΔΑΠ, την εξελισσόμενη διαδικασία πώλησής της.

Του έκανα μια απλή σύγκριση λέγοντάς του πως, αν το φράγμα του Μαραθώνα, το οποίο είναι το μοναδικό τεχνικό έργο στον κόσμο που έχει επενδυθεί με το ίδιο μάρμαρο που έχει κτισθεί ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη, έχει την αξία πώλησης με την οποία θέλουν να πωλήσουν όλη την εταιρεία, μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει η έννοια ξεπούλημα.
 Ο ανταποκριτής της  Γαλλικής Oumanite, ζητούσε επίμονα να πληροφορηθεί τον μισθό ενός υπαλλήλου της εταιρείας μας. Του εξήγησα πως έχω συνεργαστεί με αρκετούς συναδέλφους από γαλλικές εταιρείες και πως ο μισθός ενός αντίστοιχου συναδέλφου υπερβαίνει κατά πολύ τον μισθό ενός έλληνα μηχανικού σε ΔΕΚΟ η οποία είναι και  θα συνεχίσει, αν την αφήσουν, να είναι επικερδής.  Αυτό τον εξέπληξε, γιατί είχε την εντύπωση πως έχουν βγει στο σφυρί όλες οι υπερχρεωμένες εταιρείες.

Η πολιορκία, για πρώτη φορά, ήταν συνεχής και οριακά θα μπορούσες να πεις και αδιάκριτη γιατί οι ξένες κάμερες προσπαθούσαν να πλησιάσουν ακόμα και τα πηγαδάκια με τις συζητήσεις που εξελίσσονταν σε χαμηλούς τόνους.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι πως ΜΟΝΟ όλοι μαζί
Μπορούμε να στηρίξουμε τις υποδομές μας ώστε να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στην πρώτη γραμμή.

Εργαζόμενοι της ΕΑΒ και της ΕΥΔΑΠ

Η μεγαλειώδης κατάληξη των εργαζομένων μπροστά στη Βουλή.
Κάποιοι βουλευτές, την ίδια ώρα, τόλμησαν και πήγαν στην ειρηνικά αποκλεισμένη  Βουλή για να σηκώσουν το χεράκι τους, ψηφίζοντας τα αντιλαικά μέτρα που ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ καταδίκαζε μέρες τώρα με  βροντώδη συμπαράταξη και παρουσία.

Είμαστε για άλλη μια φορά εκεί που μας καλούσε η συνείδησή μας και κανένα τοίχος και κομματικός μηχανισμός δεν θα  μπορούσε να μπει εμπόδιο σε όλή αυτή την ήρεμη και αποφασισμένη δύναμη.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ