Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντική εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του έργου " Βασικοί Συλλεκτήρες και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο".

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11:30,  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ : ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΣ

Η κατασκευή της μονάδας του Θριασίου - που θα δέχεται έως 20.000 κυβικά λυμάτων την ημέρα, εξυπηρετώντας 117.000 ανθρώπους- έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Απομένουν οι δύο κεντρικοί αποχετευτικοί αγωγοί που θα συνδέσουν το ΚΕΛ με τις τέσσερις μεγάλες πόλεις της περιοχής και οι  οποίοι θα είναι έτοιμοι το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Η σταδιακή σύνδεση από το πρώτο τρίμηνο του 2011 του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας με το δίκτυο αποχέτευσης θα σημάνει τεράστια βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα, η διάθεση των αστικών λυμάτων γίνεται κυρίως σε απορροφητικούς βόθρους, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, ενώ η διάθεση των βιομηχανικών λυμάτων αποβλήτων γίνεται επίσης σε δεξαμενές ή σε χείμαρρους της περιοχής οι οποίοι απορρέουν στον κόλπο της Ελευσίνας.

Δίνεται μια ολοκληρωμένη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ικανοποιώντας ταυτόχρονα μια ζωτική ανάγκη των κατοίκων και των επαγγελματιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου.