Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ολοκληρώθηκε με σημαντικές συμμετοχές το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS21) Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων και Βιοστερεών (26-31 Ιουλίου, 2021) στο ΕΑΠ

 Ολοκληρώθηκε  το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS21) που διοργανώθηκε στο ΕΑΠ  (26-31 Ιουλίου, 2021), ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών και Βιοστερεών Αποβλήτων. 

Στο Σχολείο  δίδαξαν Έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Μαρόκο, Ιορδανία, Κίνα κ.α.).

Εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ συμμετείχαν πολλά στελέχη αλλά και νέοι επιστήμονες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό της εταιρείας ως νέες προσλήψεις. Συμμετείχαν επίσης μέσω πρόσκλησης της ΕΥΔΑΠ και στελέχη από ΔΕΥΑ π.χ. (ΔΕΥΑ Ναυπλίου) στο πλαίσιο διεύρυνσης των συνεργασιών της εταιρείας. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό διαδικτυακό σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία και το 2019 όταν συμμετείχε η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά.

Συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς με στόχο στην εκπαίδευση στελεχών της διοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ομάδων εργαζομένων εταιριών, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών αποβλήτων. Το Σχολείο διοργανώθηκε μέσω της Επιτροπής Ερευνών του ΕΑΠ.


Στην ιστοσελίδα του Σχολείου wastewater2021.eap.gr είναι όλες οι πληροφορίες στην δε ιστοσελίδα (wastewater2019.eap.gr), παρέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες, που έχουν σχέση με το ήδη πραγματοποιηθέν.

Έχει εισαχθεί στο πρόγραμμα του σχολείου θεματολογία αναφορικά με μεθοδολογίες απορρύπανσης σε πεδία βολής, περιβαλλοντική αποκατάσταση και  εργαστηριακή θεματική ενότητα, όπου στους συμμετέχοντες θα γίνονται παρουσιάσεις μεθοδολογιών ανάλυσης των κυριότερων φυσικοχημικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων και θα αναλύονται δείγματα αποβλήτων, καθώς επίσης και θα υπάρχει ενότητα για την ρύπανση σε υδάτινα και χερσαία οικοσυστήματα από ρυπαντές.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα εκ μέρους μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά και φορέων  να παρουσιάσουν σε e-poster δραστηριότητές τους που αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις και οι περιλήψεις τους θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά σε e-Book.

Επιστημονικός υπεύθυνος, ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Διευθυντής του εργαστηρίου Τεχνολογιών Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων