Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Σταύρου Κουγιουμτζή :« Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων». Σόνια Θεοδωρίδου, Θ. Ορφανίδης, Τάσος Νούσιας, Ορχήστρα Mobile και τέσσερις χορωδίες.

Το σπουδαίο έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή: « Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» παρουσιάστηκε τη Μ. Δευτέρα, 2 του Απρίλη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ 
ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το έργο αυτό αποτελεί την απάντηση της Ελληνικής λόγιας μουσικής στην αντίστοιχη παράδοση της Κεντρικής Ευρώπης. Παρουσιάστηκε τραγουδισμένο μοναδικά από τη διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, υπό την συνοδεία της Ορχήστρας Mobile, τις Χορωδίες Cantabile και Cantabile Junior, την Δημοτική Χορωδία Νέας Σμύρνης και την Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Στην αφήγηση, ο εξαιρετικός, Τάσος Νούσιας.
Ύμνοι όπως "Κύριε Εκέκραξα", "Σήμερον Κρεμάται","Θεός Κύριος" κ.α, δίνουν τον πλουραλισμό της Ορθοδοξίας μέσω διαφόρων συναισθημάτων:
Από την Παράκληση στην Κατάνυξη, από την Χαρμολύπη στην Χαρά της Αναστάσεως...
Ζήσαμε μιά μοναδική Μουσική Εμπειρία! Συγχαρητήρια σε όλους.

Πως τα πήγαμε άραγε; Το συνηθισμένο πηγαδάκι μετά την εξαιρετική εκδήλωση.Για όσους θέλουν να δουν και τα live video από το facebook, μπορούν στους εξής συνδέσμους :