Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΔΗΠΑΜ είναι η μοναδική παράταξη στο ΤΕΕ που τα τελευταία χρόνια δίνει την μάχη της ενημέρωσης των μηχανικών, εκτός των άλλων και για το κρίσιμο θέμα του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας,  με ξεκάθαρες θέσεις αλλά και ενέργειες.
Έτσι και τώρα καλούμε όλους τους Μηχανικούς να αντισταθούν στο ξεπούλημα του κοινωνικού αυτού αγαθού που εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας της χώρας μέσω του Υπερταμείου.
Οι Συνάδελφοί μας από την ΕΥΔΑΠ, παρουσιάζουν τεκμηριωμένα την συνολική εικόνα της εταιρείας στο συνημμένο φυλλάδιο, ως Δημόσιας και Κοινωνικής Εταιρείας που οφείλουμε να κοινοποιήσουμε σε όλους, συνημμένο φυλλάδιο ( Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΗΠΑΜ και στο FaceBook)




Tα τελευταία χρόνια το Τ.Ε.Ε. παρουσίασε μία σημαντική κρίση ηγεσίας, η οποία ενέτεινε τα μεγάλα προβλήματα που επέφερε στο Τ.Ε.Ε. η γενικότερη κρίση και απομάκρυνε τους Μηχανικούς από το Τ.Ε.Ε. 
Οι Μηχανικοί βρέθηκαν πρακτικά ανυπεράσπιστοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων: της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών που οδήγησαν έξω από το Τ.Ε.Ε. ένα σημαντικό μέρος, κυρίως Νέων Μηχανικών, της κατεδάφισης του ΤΣΜΕΔΕ και της απαλλοτρίωσης δικαιωμάτων ολόκληρων κατηγοριών ασφαλισμένων Μηχανικών (βλ. μέλη ΔΕΠ των Πολυτεχνείων, μισθωτοί κ.α.), της αποξένωσης του βασικού μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ, από τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κ.α.
Οι πραγματικότητες αυτές σε συνδυασμό με:
  • ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, συμβάσεις και προμήθειες, χωρίς Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές, που έχουν παγώσει κάθε δημοπράτηση,
  • τις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και το νέο αναπτυξιακό νόμο, το πακέτο Γιουνκέρ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που δεν μπορούν χωρίς καινοτομικό σχεδιασμό να στηρίξουν τη χρηματοδότηση δράσεων προστιθέμενης αξίας για τη χώρα,
  • την έλλειψη περιβαλλοντικού, χωροταξικού, πολεοδομικού σχεδιασμού που αντί να ενισχύσει την ανάπτυξη και να προχωρήσει με γενναίες προγραμματικές συμφωνίες Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα με κοινωνικό έλεγχο, καθηλώνει την ανάπτυξη.
  • τον κίνδυνο της άκριτης και χωρίς κοινωνικό έλεγχο, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και της Δημόσιας Περιουσίας.
    αναδεικνύουν πόσο μεγάλο είναι το κενό, όταν το Τ.Ε.Ε. παραγκωνίζεται αλλά και δεν διεκδικεί να παίξει το ρόλο του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, αλλά και τον ρόλο του ως φορέα όλων των Μηχανικών.
    Στις σημερινές συνθήκες, όπου κάθε κίνδυνος μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία, έχει αποδειχθεί ότι όπου μετέχουμε και όπου διεκδικούμε μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα ή και να δημιουργήσουμε εναλλακτικές διεξόδους: Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κινητοποίηση του Τ.Ε.Ε., των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, απέναντι στο Νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά, το οποίο επέβαλε τον διαχωρισμό των Ενιαίων Πενταετών Σπουδών των Μηχανικών σε δύο κύκλους Σπουδών και ανάγκασε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε τελικά στη Βουλή να συμπεριλάβει την αναγνώριση των Πενταετών Προγραμμάτων Σπουδών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης αποτελεί η θεσμοθέτηση του ΤΜΕΔΕ, που επιτεύχθηκε τελευταία στιγμή για να διασφαλίσει την εγγυοδοσία Τεχνικών Μελετών και Έργων. Η πρόταση του Τ.Ε.Ε. για το ΤΜΕΔΕ και το επαγγελματικό Ταμείο που θα διασφαλίσει την εγγυοδοσία, με εμπράγματη ασφάλεια την ασφάλιση των Μηχανικών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και θα κριθεί από το κλίμα που θα δημιουργήσει η βαρύτητα και η έκβαση των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για την κατοχύρωση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών, μετά την κατάργηση του επί 85 χρόνια ισχύοντος Νομοθετικού Πλαισίου για την άσκηση του Επαγγέλματος των Μηχανικών στην Ελλάδα.
    Στους Μηχανικούς που έχουν απογοητευθεί, που έχουν αποθαρρυνθεί, αλλά και σε εκείνους που επιμένουν και αγωνίζονται, ας είναι αυτές οι εκλογές ένα μεγάλο κάλεσμα, ώστε να συμμετάσχουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλοι μαζί τη ζωή τους στα χέρια τους.
    Η ΑΠΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    Η συμμετοχή, η συλλογική λειτουργία, η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, η ενότητα στη δράση, είναι ιστορικό κεκτημένο των Μηχανικών και είναι και το μήνυμα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73.
    Οι Μηχανικοί, το Τ.Ε.Ε., τον Νοέμβρη του ’16 μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να συμβάλλουν με σχεδιασμό, με ψυχή και με όραμα στην ανάπτυξη και στο αύριο της χώρας, αλλά και στο δικό τους αύριο.

ΜΕ ΤΗ ΔΗ.ΠΑ.Μ.                                                       



  • ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΟΛΩΝ           ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


  • ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΜΕ:

·    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε.

·    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

·    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ,  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΧΩΡΙΣ:

·    ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

·    ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

·    ΦΕΤΙΧ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΗ.ΠΑ.Μ. & ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Οι εκλογές διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 08.00-19.00, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ανεξάρτητα από τυχόν οφειλές στο Τ.Ε.Ε. ή στο ΤΣΜΕΔΕ.
Το πρόγραμμα των εκλογών και αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ: www.dipam.tee.gr     και     https://www.facebook.com/dipamtee/
 

 Η συμμετοχή μου είναι στην

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΕΕ στο Περιφερειακό Τμήμα ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

και στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σας ευχαριστώ