Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ενώπιον δυναμικών κινητοποιήσεων οι Μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ. Η κοινωνία δεν θα παραμείνει αδιάφορη.


Αναδημοσιεύω το πιό σημαντικό, κατά τη γνώμη μου,  απόσπασμα της  Ανακοίνωσης του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ, στο οποίο αποκαλύπτεται και η πλήρης αδυναμία της ΔΗΜΑΡ να φρενάρει το προδιαγεγραμμένο τέλος του Δημόσιου και Κοινωνικού ρόλου της ΕΥΔΑΠ.  

Κύριοι της συγκυβέρνησης ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου και η Ελληνική κοινωνία δεν θα δεχθεί να μετατραπεί το νερό, από πραγματικά φυσικό αγαθό, σε εμπόρευμα. 

Όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία σε σύμπραξη και με την κοινωνία δεν θα σας αφήσουν να περάσετε.


... Στις 2 Αυγούστου 2012 , στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου μας να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευρέως γνωστό για ποιους λόγους δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ , πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ κ. Οικονόμου και την αρμόδια βουλευτή για θέματα Υποδομών κ. Ξηροτύρη . Στην συνάντηση  τους επιδόθηκε το ενημερωτικό έντυπο του Συλλόγου και έγινε ανάλυση σε επιμέρους τεχνικά θέματα που αναδεικνύουν τον στρατηγικό ρόλο της ΕΥΔΑΠ εντός και εκτός Ελλάδος. 

  Η ΔΗΜΑΡ μας ενημέρωσε ότι έχει δεσμευτεί προεκλογικά αλλά και ότι έχει δεσμεύσει την τριμερή διακυβερνητική επιτροπή ότι την διαχείριση των φυσικών πόρων και ειδικά του νερού την ευθύνη την έχει το Δημόσιο και ότι τα Δίκτυα ανήκουν στον λαό. 

Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν για το ποιος θα ασκεί την Διοίκηση αλλά και την συνολική διαχείρισή της , η απάντηση προέβλεπε και την εμπλοκή ιδιωτών σε μοντέλα συμπράξεων. 

 Σε ερώτηση που έγινε για το :

 α) αν θα χρησιμοποιήσουν το νομικό προηγούμενο του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που δικαιώνει τις προσφυγές κοινωνικών φορέων μη επιτρέποντας την εμπορευματοποίηση του νερού και 

β) για την δημιουργία αντίστοιχου Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα , η απάντηση ήταν ότι τα συγκεκριμένα εργαλεία τα γνωρίζουν και θα εκτιμήσουν κατά πόσο και πότε θα τα χρησιμοποιήσουν.  

Είναι εμφανές πως αν ο πλέον αδύναμος κρίκος της τρικομματικής συγκυβέρνησης συζητά την εμπλοκή ιδιωτών στην ΕΥΔΑΠ, τότε τι θα γίνει με τους άλλους δύο ;   


Συνάδελφοι ,

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι , λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων και των πρωτόγνωρων συγκυριών που αντιμετωπίζουμε , θα χρειαστεί πιθανόν να προβούμε σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις τις οποίες θα συναποφασίσουμε από κοινού μέσα από έκτακτη Γενική Συνέλευση.  Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.