Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΕΥΔΑΠ 2012. Το μεγαλύτερο μερίδιο όλων των εποχών... στους μετόχους ΚΑΙ οι μεγαλύτερες περικοπές όλων των εποχών...στους εργαζόμενους. Η δικαιοσύνη, πράγματι είναι τυφλή.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π.

Αθήνα,  Αύγουστος  2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Γνωρίζετε όλοι τον απαράδεκτο, πραξικοπηματικό και κυνικό τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση της εταιρείας έλαβε την απόφαση για τις περικοπές των αποδοχών μας. Ήδη από χθες έχουμε γίνει μάρτυρες του τρομοκρατικού σεναρίου «3» το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος να εφαρμόσει.

Δεν υπάρχει κανένα «μη τρομοκρατικό» σενάριο σφαγιάσματος των αποδοχών μας, γιατί όποιο και αν εφαρμοζόταν θα είχε το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για τους προσωπικούς – οικογενειακούς μας προγραμματισμούς και την ίδια μας τη ζωή, καθώς, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ασκούμενες πολιτικές (χαράτσια, κεφαλικούς φόρους, φοροεπιδρομή, ακρίβεια), έχουμε ήδη οδηγηθεί σε απόγνωση.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών μας κατά της εφαρμογής του νόμου και κατά του εμπαιγμού της Διοίκησης για τη λήψη της απόφασης από το ΔΣ με την 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 25 Ιουλίου, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜ.Ε. και αποφάσισε ταυτόχρονα με τις συνδικαλιστικές δράσεις να προσβάλλει την παραπάνω απόφαση με κάθε ένδικο μέσο, ξεκινώντας άμεσα με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
         
          Οι εργαζόμενοι, κυρίως των πρώην ΔΕΚΟ, συνεχίζουμε να αποτελούμε τον κύριο στόχο Κυβέρνησης και τρόικας δια στόματος των γνωστών παπαγάλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είμαστε εμείς τα συνήθη υποζύγια που καλούμαστε για άλλη μια φορά να σηκώσουμε το βάρος των δημοσιονομικών μέτρων. Παράλληλα τρέχει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ και ιδιαίτερα του φυσικού αγαθού που λέγεται νερό, στα χέρια των κερδοσκόπων ιδιωτών.

          Απέναντι σε αυτές τις βάρβαρες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε την ενότητά μας, την αγωνιστικότητά μας και πάνω από όλα την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και να προασπίσουμε την ύπαρξη της ίδιας μας της εταιρείας.

Σας καλούμε όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί η συγκυρία που διανύουμε δεν επιτρέπει εφησυχασμό.  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
         
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος