Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή - Ενημέρωση - ΣΕΚΕ - στους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ.

Προσωπικές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν, στήριξαν, ενίσχυσαν, ψήφισαν ή έστω λοξοκοίταξαν με ελπίδα σε αυτήν την προσπάθεια. Αναδείχτηκε ευδιάκριτα ένας νέος πόλος που προσδοκά και μάχεται για μια άλλη αντίληψη για το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΥΔΑΠ.
 
Κώστας Ρίπης 


 
  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της κοινωνικοποίησης αλλά και των ραγδαίων εξελίξεων οι οποίες ακολούθησαν απευθυνόμαστε πάλι σε εσάς.  

Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που τιμήσατε με την ψήφο σας το νεοσύστατο ψηφοδέλτιο του ΣΕΚΕ και των υποψηφίων που το απαρτίζουν, ξεχωριστά. 

Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ψήφο ευθύνης και όχι συναλλαγής, για μια ψήφο που αψηφά και δεν βολεύεται, για μια ψήφο που μόνο αντάλλαγμα δεν προσδοκά αλλά απαιτεί ήθος, διαφάνεια, αξιόπιστη ενημέρωση, για μια ψήφο που δεν εμπλουτίζει κανενός το βιογραφικό και δεν διασφαλίζει κανενός την κομματική (και όχι μόνο) καριέρα.
Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα από όλους όσους συμμετείχαν, στήριξαν, ενίσχυσαν, ψήφισαν ή έστω λοξοκοίταξαν με ελπίδα σε αυτήν την προσπάθεια. Αναδείχτηκε ευδιάκριτα ένας νέος πόλος που προσδοκά και μάχεται για μια άλλη αντίληψη για το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΥΔΑΠ.

Υποσχεθήκαμε και θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα ότι :

·         Θα επεξεργαζόμαστε τα θέματα που έρχονται στο Δ.Σ. δημιουργώντας μόνιμη υποστηρικτική επιτροπή από στελέχη του διοικητικού και τεχνικού Τομέα της εταιρείας.

·         Θα ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά όργανα μέσω συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς και της σχετικής ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι γενικά, κι ως ΕΥΔΑΠ ειδικά, από την ανάλγητη κυβέρνηση του μνημονίου, της φτωχοποίησης  και των αυτοκτονιών,  που γυρίζει δεκαετίες πίσω τα κοινωνικά, πολιτικά, και οικονομικά μας δικαιώματα, επιβάλουν να μετασχηματίσουμε άμεσα και γρήγορα αυτό που εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες με τη συγκρότηση αυτού του ψηφοδελτίου και τη μαζική του υπερψήφιση σε αγωνιστική επαγρύπνηση κι ετοιμότητα.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωσητου προσωπικού την Τετάρτη 4/7/12 στη Λαοδικείας (παρά το ότι η Ομοσπονδία δεν κάλεσε σε αυτή) για την αποτροπή των περαιτέρω περικοπών των αποδοχών μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποτρέψουμε την επίθεση. Η μαζικότητα και μαχητικότητα της συγκέντρωσης και η προσωρινή, έστω, αναστολή των περικοπών  δείχνει και τη διάθεση των εργαζόμενων και την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε. Είμαστε δυστυχώς μπροστά στα πιο δύσκολα.

Το χτύπημα κάθε εργατικού, μισθολογικού κι άλλου δικαιώματος των εργαζομένων στις εταιρίες Ύδρευσης, η κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, των συλλογικών συμβάσεων καθώς και η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, είναι κομμάτι του παζλ που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο της «άνετης» παραχώρησης του εθνικού πλούτου και των εταιριών αυτών στα ιδιωτικά κεφάλαια. Στην αρχή αυτά θα μας τα εμφανίσουν σαν επενδυτικά για να αποδειχθεί στο τέλος μετά από μερικά χρόνια ότι ήταν κερδοσκοπικά κεφάλαια (funds).

ΤΟ ΝΕΡΟ, που είναι φυσικό αγαθό και στο οποίο δικαιούμαστε να έχουμε πρόσβαση όλοι , σε άριστη ποιότητα, συνεχώς και σε χαμηλή τιμή, κινδυνεύει να μετατραπεί σε χρηματιστηριακό προϊόν και είδος πολυτελείας στο οποίο δε θα υπάρχει καθολική πρόσβαση.

Οφείλουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ αλλά και οι κοινωνίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να τεθούν σε κόκκινο συναγερμό για τη διαφαινόμενη άμεση απειλή πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και για τη διασφάλιση των θέσεως εργασίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ:

Ø  ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ø  ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Ø  ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ.          ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.                         ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ.
ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που πρέπει να χτιστεί η νέα ενότητα όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και η συμμαχία μας με την κοινωνία για τη διασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών αλλά  και των γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων ενάντια στα όρνεα των ιδιοτελών συμφερόντων που περιτριγυρίζουν την ΕΥΔΑΠ,  και στην οποία, όλοι, θα κριθούμε.

  • Καλούμε συνδικαλιστικές παρατάξεις, συνδικάτα, κόμματα, τις διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, την περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση, και κυρίως τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης άμεσα να τοποθετηθούν και να αποτρέψουν εξελίξεις καταστροφικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
  • Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, μέλη της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, να ζητήσουν από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας την άμεση σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου για την αντιμετώπιση των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν στην πώληση της εταιρείας.
  • Καλούμε το Προεδρείο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να δημιουργήσει κοινό μέτωπο με το αντίστοιχο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΥΑΘ.

Συνάδελφοι,

Κλείνοντας αυτή μας την επικοινωνία θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι σπανίως τα κάστρα έπεσαν επειδή πολιορκήθηκαν. Συνήθως κάποιος «από μέσα» άνοιγε την «κερκόπορτα».
Ας μην τολμήσει κανένας «συνάδελφος» της ΕΥΔΑΠ ν’ ανοίξει την δική μας κερκόπορτα. Μην επιτρέψετε, συνάδελφοι, σε κανένας να περιφέρεται ως «συνοδός», «ενημερωτής», «εκπρόσωπος» ιδιοτελών συμφερόντων που επιβουλεύονται την ΕΥΔΑΠ.

Παρόλες τις διακηρύξεις της Ομοσπονδίας στη τελευταία ανακοίνωσή της για αγώνες για διατήρηση δημόσιας και κοινωνικής ΕΥΔΑΠ κλπ., η εταιρεία HYDER CONSULTING  για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, αλωνίζει τους χώρους της ΕΥΔΑΠ με σκοπό την συλλογή στοιχείων για την πώλησή της.

Η ΕΥΔΑΠ ανήκει στους εργαζομένους της και την κοινωνία της Αττικής.
Το νερό ανήκει στη φύση και τους ανθρώπους.
Ιούλιος 2012 

----------



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.
& ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (2) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ : 2055
ΑΚΥΡΑ : 37
ΛΕΥΚΑ : 24
ΕΓΚΥΡΑ : 1994

ΕΛΑΒΑΝ :

ΔΑΚΕ : 912 ή 45,73% (1 ΕΔΡΑ)

ΠΑΣΚΕ : 497 ή 24,92% (1 ΕΔΡΑ)

ΣΕΚΕ : 343 ή 17,20%

ΕΣΚ : 242 ή 12,13%


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ (7) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ : 2039
ΑΚΥΡΑ : 37
ΛΕΥΚΑ : 31
ΕΓΚΥΡΑ : 1991

ΕΛΑΒΑΝ :

ΔΑΚΕ : 874 ή 43,90% (3 ΕΔΡΕΣ)

ΠΑΣΚΕ : 466 ή 23,41% (2 ΕΔΡΕΣ)

ΣΕΚΕ : 356 ή 17,88% (1 ΕΔΡΑ)

ΕΣΚ : 266 ή 13,36% (1 ΕΔΡΑ)


ΤΟΜΗ : 29 ή 1,46%



ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕΚΕ

Για το Δ.Σ.

1. Πολιτάκη Στέλλα του Κων/νου 86
2. Ρίπης Κων/νος του Γεωργίου 84
3. Κουσουρής Λεωνίδας του Παναγιώτη 64

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΕ

1. Γρυπογιάννης Ιγνάτιος του Χρήστου 180 (Εκλέγεται)
2. Βλάχος Σάββας του Θωμά 102
3. Λυμπέρης Κων/νος του Αθανασίου 72