Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μαζική συγκέντρωση-απάντηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ κατά των νέων περικοπών...

 Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κατέκλυσαν το κτήριο της Διοίκησης, ακολουθώντας μαζικά την πρωτοβουλία των Συλλόγων τους που παρουσιάστηκαν αμετακίνητοι στην βασική τους θέση :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  στις περαιτέρω  μειώσεις των μισθών μας, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει πολλά στο νομικό πλαίσιο που διέπει την ΕΥΔΑΠ (βλ. ΤΑΙΠΕΔ κλπ) και επιπλέον οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικούς τους εφαρμοστικούς νόμους που περιέκοψαν τους μισθούς μας, αλλάζουν όλο το τοπίο. (Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε ΕΥΔΑΠ)
Πριν λίγες ημέρες η ΕΥΔΑΠ έδωσε το μέγιστο μέρισμα στους μετόχους της και μάλιστα σε περίοδο κρίσης ενώ παρουσίασε και μείωση λειτουργικών εξόδων που ξεπερνάνε τα 50 εκ ευρώ τον τελευταίο χρόνο. 
Μεγάλο μερίδιο από αυτό το ποσό οφείλεται και στις περικοπές που έχουν γίνει ακολουθώντας τους νόμους 3833 και 3845/20110 οι οποίοι νόμοι έχουν προσβληθεί νομικά από σημαντική μερίδα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

 Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν και σήμερα την λήψη απόφασης του Δ.Σ. για τις περικοπές των μισθών τους. Ο κερδισμένος χρόνος θα επιτρέψει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική οργάνωση των Συλλόγων των  εργαζομένων. 

Δείτε το video από την ενημέρωση των εκπροσώπων της ΟΜΕ 
ΠΗΓΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, κυρίως από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων.