Αυτές οι προσπάθειες προσέγγισης με επιστημονικές μεθόδους των δύσκολων θεμάτων που αντιμετωπίζει η σχολική ηλικία από την πλευρά των παιδιών, των γονιών αλλά και του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, ήταν το στοίχημα της εκδήλωσης την οποία συνυπέγραψαν πολλοί φορείς.
Αν κρίνει κανείς όμως από την συνολικά χαμηλή προσέλευση, όχι μόνο σε αυτή ειδικά την εκδήλωση, θα αναρωτηθεί πως, είτε η λειτουργία των φορέων βρίσκεται σε ύφεση παρόμοια με την συνολική εικόνα που εμφανίζει η ελληνική κοινωνία στον καιρό του ΔΝΤ, είτε πως βρισκόμαστε σε μια περιοχή που τα θέματα που συζητήθηκαν δεν αφορούν ούτε την νεολαία μας ούτε και το γονεικό περιβάλλον.
Πολλές απαντήσεις και επεξηγήσεις θα μπορούσαν να δοθούν. Ο προβληματισμός όμως για την συνολική απάθεια της κοινωνίας που δεν κρύβεται πια και που τείνει να εισχωρήσει και στις Συλλογικότητες, δηλαδή στα πιο ενεργά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, θα πρέπει να μας προβληματίσει άμεσα.
Όσον αφορά στην εκδήλωση, αρκεί να παρακολουθήσετε τα αποσπάσματα από τα videakia των εισηγήσεων και τα συμπεράσματα από την συζήτηση που ακολούθησε για να διαμορφώσετε μια αρκετά καλή εικόνα για το θέμα που ανέλυσαν οι εισηγήτριες.
Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν γονείς, παππούδες αλλά και αρκετοί από τους μαθητές του Λυκείου που στο σύνολό τους αποτέλεσαν ένα ενδιαφέρον επιστημονικό δείγμα για τις εισηγήτριες.
Χάρη στον εθελοντισμό των λίγων και την αφιλοκερδή συμμετοχή των επιστημόνων, διαφωτίστηκε ένα δύσκολο και πολύπτυχο θέμα που αφορά στις ανάγκες της σχολικής ηλικίας και τον κρίσιμο ρόλο της οικογένειας.