Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

38ο Συνέδριο ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/1/2021) το 38ο έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Επί 63 νομιμοποιημένων αντιπροσώπων συμμετείχαν 36 αντιπρόσωποι (ποσοστό 57,2%).

Στο Συνέδριο μετά από μυστική ψηφοφορία σε κάλπη και με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, αποφασίστηκε ομόφωνα να απορριφθεί η πρόταση μομφής κατά του Προέδρου και της Α’ Αντιπροέδρου και να παραταθούν οι εργασίες του και δεύτερη ημέρα (την Τετάρτη 27/1) προκειμένου να γίνουν εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους της ΟΜΕ στη ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο θα μείνει στην ιστορία, τόσο για την δικαστική διαμάχη που κατέληξε υπέρ της διεξαγωγής του, αλλά κυρίως ήταν το πρώτο συνέδριο στην ιστορία της ΟΜΕ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά και με μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο.

Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκαν με αντιπροσώπους όλα τα Σωματεία μέλη της ΟΜΕ που είχαν νομιμοποιημένους αντιπροσώπους. Μάλιστα ως αντιπρόσωποι συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Μηχανικών, Επιστημόνων, Καταμέτρησης, Μέσης Εκπαίδευσης και Ειδικών Υπηρεσιών.

Από τις τοποθετήσεις του συνόλου των ομιλητών στάλθηκε μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας προς όλο το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, ακόμα και στους συναδέλφους που επέλεξαν την αποχή από τη διαδικασία του Συνεδρίου, ενόψει των μαχών που έρχονται για να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ, να αποτραπεί η λεηλάτηση των αποθεματικών της εταιρείας και η εργολαβοποίησή της καθώς και η ανάγκη υπογραφής ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ VIDEO TOY ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ sekes-eydap.gr και ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK